-uitverkocht- Hun hits staan nog bij menige muziekliefhebber in het geheugen gegrift: Listen to the man with the golden voice, I ‘m specialized in you, Endless Road, I’m only shooting love en Live it up.
Deze disco-funk band veroverde in de jaren 80 half Europa met hun aanstekelijke hit-songs. De oorsprong van de band vond plaats in Amsterdam waar Alides Hidding en Äke Danielson de handen in elkaar sloegen. Little did they know…
Door de gevarieerdheid van hun songs moesten zelfs Amerika en Australië op de knieën waar de band maandenlang op tournee was.
Hidding vertrok eind jaren 80 naar Los Angeles om daar te gaan samenwerken met andere songwriters o.a. Dan Hartman en Charly Midnight. Talloze nummers schreven ze voor artiesten als Jennifer Rush, Trini Lopez en James Everly.
De zanger/gitarist, inmiddels al 25 jaar wonende in de Kempen, schreef ook voor Nederlandse en Vlaamse vedetten, zoals Barbara Dex, Dana Winnner, Xander de Buisonjé, Jasmine e.v.a.
De Time Bandits, sterker dan ooit met Alides Hidding, Äke Danielson (keys), Gerold Olieberg (bas) en Olaf Noordanus (drums), staan garant voor een onvergetelijke (80 ‘s) avond.
Deur open: 20:30 / Aanvang optreden: 21:30
Bekende 80/90’s pop, soul, funk en dance classics – maar vaak net even anders. Groove Foundation speelde al in het MECC en de Tuinfeesten Helmond voor een publiek van 8000 personen, maar stonden met evenveel plezier in kleine zaaltjes met 40 liefhebbers.
Vier dames en zeven heren; cool en groovy. Een strakke band, met goede muzikanten, uitgebreide bezetting en veel enthousiasme. Party Time!
Elke zaterdag vanaf 22 uur tot ergens laat in de nacht, lekker swingen met DJ TomMoreno. 🕺🎶
Na een wederom geweldig uitverkochte avond blikken we direct vooruit naar 6 april. Niemand minder dan cultheld: Trafassi zal in FLUOR kleine wasjes, grote wasjes komen doen!
Verwacht confetti, Co2, gezelligheid en vooral héél veel Amersfoortse gezelligheid.

Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Stadscafé De Observant biedt een ontbijtbuffet met live klassieke muziek. Deze maand met heerlijke pianoklanken. Felix Justin werd geboren in Surabaja, Indonesië en kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste pianolessen. Daarna studeerde hij piano aan de Yamaha Music School en won prijzen in verschillende Yamaha Piano Concoursen.
Een muzikaal sprookje voor de hele familie naar het boek van Jan Terlouw, in een hedendaags jasje gestoken en gespeeld door De Nachtdieren.
In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan.
Zeventien jaar geleden overleed de Koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.
Leeftijd 6-80 jaar
Met de tentoonstelling Stadsbeelden laat Museum Flehite bezoekers kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. Eén van hen is Uwe Poth. Reizen is een belangrijk thema in het werk van deze kunstenaar. In olieverfschilderijen, collages en tekeningen neemt Poth bezoekers mee naar diverse steden in Europa. Bijzonder onderdeel in de tentoonstelling zijn de 1-hour reisverslagen die hij in diverse steden maakte. Bij deze vorm van werken maakt de kunstenaar een uur lang elke minuut een nieuwe schets van de omgeving.
Speciaal voor museumkaarthouders biedt Museum Flehite de mogelijkheid om Uwe Poth te ontmoeten en nader kennis te maken met zijn schilderijen en tekeningen. De kunstenaar zal daarbij niet alleen vertellen over zijn werk, maar deelnemers gaan ook zelf met potlood en papier aan de slag om samen met hem een impressie te maken van een wandeling door het historische Amersfoort.
De middag wordt afgesloten met een drankje in het Museumcafé.
Programma (start om 13.00 uur)
– Ontvangst in het museum met koffie/thee en iets lekkers
– Uwe Poth neemt deelnemers mee op reis door zijn werk in de tentoonstelling
– Deelnemers maken samen met de kunstenaar een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en maken net als hij elke minuut een schets van wat zij zien.
– Afsluiting in het museum met een drankje (eindtijd ca 15.00 uur)
Datums: zondag 7 april, vrijdag 12 april of vrijdag 19 april
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Aanmelden: info@museumflehite.nl o.v.v. ‘Ontdekkingsreis met Uwe Poth’ plus gewenste datum
Kosten: € 29,50 p.p. (inclusief koffie/thee en iets lekkers bij ontvangst en drankje bij de afsluiting, inclusief tekenmaterialen). Prijs voor Museumkaarthouders: € 23,-
7/4
14-16
Vernissage: Jacques Renoir
Op zondag 7 april vindt de vernissage plaats van ‘Au-delà du regard’, een expositie van fotografisch werk van Jacques Renoir.
Onder de titel ‘Au-delà du regard’ exposeert de gerenommeerde Franse fotograaf en cineast Jacques Renoir van 7 april t/m 30 juni 2019 een selectie van zijn indrukwekkend fotografisch werk in het Herman van Veen Arts Center op landgoed De Paltz Soest, Nederland. De scenografie is van de Belgische kunstpromotor Ingrid Verbraeken.
Uw gastheer en -vrouw zijn Herman van Veen en Gaëtane Bouchez.
Leden van het Nederlands Kamermuziekensemble spelen en er wordt gedanst door het Jong Harlekijn Danstheater.
Aansluitend zal Jacques Renoir een uitleg geven over zijn inspiratie en werken.
Heeft het zin dat ik geleefd heb als alles verdwijnt wat ik ooit gedacht, gevoeld of heb waargenomen? Hoe kun je dan waardig dood gaan? Een ongelooflijk en humoristisch verhaal over een oude koning die gaat sterven en zich afvraagt waarom hij moet sterven als hij niet wilt. Hij neemt ons mee naar daar waar er niets meer iets toe doet: voorbij ongeloof, angst en boosheid, naar acceptatie en berusting.
Spel:
Pieter Jongsma – Jeaninne Peters – Marijke Meems – Winfried Laane – Do Iseger-Broer – Nienke van der Zee
Regie:
Jan van der Smissen
Na een gezellige en muzikale Jazz Jam op 3 maart jl. gaan we 7 april a.s. weer jammen; dit keer met begeleiding van Martijn Nesenberend op drums, Dick Pluim op bas en Patrick Dekker op gitaar. We beginnen om 14.30, vanaf 14.00 is de bar open.
Kom gezellig luisteren en/of spelen en breng vrienden mee. Wil je zelf een keer als vast onderdeel van de ritmesectie spelen tijdens een sessie, laat het ons weten, dan plannen we je in. Zangers en zangeressen zijn van harte welkom en mogen ook eigen stukken meenemen, graag in de toonsoort die je past.
Op deze zondag zal er onder leiding van Frits Nolte een kunstenaarsgesprek plaatsvinden.
“Steden zijn, net als dromen, opgebouwd uit verlangens en angsten”, aldus Marco Polo in het boek Onzichtbare Steden van Italo Calvino (1972).
Galerie De Ploegh organiseert van 17 maart t/m 5 mei 2019 onder diezelfde titel een tentoonstelling waarbij wordt ingehaakt op de 2 exposities over Caspar van Wittel die vrijwel tegelijkertijd plaatsvinden in het museum Flehite en in Kunsthal KadE, beiden in Amersfoort.
Waar Flehite en KadE onder de titel “Stadsgezichten” werken van Caspar Adriaensz. Van Wittel (1653-1736) en andere kunstenaars tonen kiest Galerie De Ploegh juist voor een heel andere benadering. De tien deelnemende kunstenaars laten zich behalve door Van Wittel ook inspireren door imaginaire oorden; steden die Italo Calvino oproept bij het beschrijven van zijn reizen aan de Chinese Keizer Kublai Kahn. De getoonde werken hebben met elkaar gemeen dat volstrekt onduidelijk is waar de werkelijkheid eindigt, en waar de verbeelding begint.
Deelnemende kunstenaars:
Barbara Bläsing, Willemijn van Dorp, Famke Hajonides, Ron Jagers, Flip Lambalk, Justyna Pennards-Sycz, Margherita Pianarosa, Ruben van de Scheer, Helmi Schellinger en Jos Verschaeren.
Het is inmiddels een vaste gewoonte: Muziekpodium Eemland sluit het seizoen als vanouds weer af met een grandioos Benefietconcert, in samenwerking met Lionsclub Soestdijk. Het Nassaupaviljoen van Hilton Royal Parc barst zondag 7 april uit zijn pas vernieuwde voegen als de vijf rietblazende mannen van Calefax en trompetvirtuoos Eric Vloeimans, gesteund door bas en drums, het podium betreden voor een unieke bewerking van Henry Purcell’s beroemde barokopera Dido & Aeneas. Dit achtmanskoppel transformeert deze opera tot een bijzonder stuk met een aangepaste titel: Dido & Aeneazz.
De opbrengst van ons Benefietconcert, dat wij voor het derde achtereenvolgende jaar samen met Lionsclub Soestdijk organiseren, is ditmaal bestemd voor Stichting De Regenboogboom in Soest. Opnieuw dus een prachtig goed doel dicht bij huis. In 2018 bestond de Regenboogboom 25 jaar. De stichting is opgericht door Renée en Evert-Jan van Zandvoort en produceert onder meer de zogeheten Droomdekens voor kinderen die door een ziekte zijn getroffen of in een stressvolle situatie zitten door bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis om hen heen. Het droomdekentje helpt ze weer te laten ervaren hoe ontzettend krachtig ze kunnen zijn, ook – of misschien wel juist – als ze zich in een moeilijke of uitdagende situatie bevinden.
Altijd al heerlijke, tijdloze evergreens mee willen zingen? Op 7 april, vanaf 15.00 uur kan dat. Forevergreens organiseert samen met Zandfoort aan de Eem ‘Evergeens on the Beach’. Lekker meezingen met Forevergreens Koor, met de live band of met de DJ. Vraag je eigen evergreen aan en deze wordt gespeeld, gedraaid of gezongen. Kinderen kunnen lekker buiten spelen…..Evergreens on the Beach, voor de hele family!!
Het is weer tijd voor het popconcert van Scholen in de Kunst. Vijf bands komen hun kunsten vertonen op het podium van FORT33.
Deuren gaan open om 15:00 uur. Kom vooral gezellig kijken naar deze jonge talenten.
Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek – de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick van Norden en Anne Soldaat nu samen voor de tweede keer op de planken brengt.
Na het grote succes van de muziekvoorstelling en het gelijknamige album ‘Unsung Heroes’ waar Anne en Yorick de afgelopen jaren veelvuldig mee tourden zijn ze terug met een nieuwe voorstelling: ‘Unsung Heroes Too’. Hierin brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen ‘liedjes met een verhaal’.
In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden zij. Ze zullen in de voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen.
Daarnaast zullen Yorick en Anne een bloemlezing uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes.
Super Sunday Session met onze drumvrind uit Breda Dirk de Nijs & Friends.
Dirk de Nijs, geboren in 1993, begint op zijn vijfde al te drummen. Jazz wordt zijn grote liefde en hij gaat studeren aan het Conservatorium van Tilburg waar hij in 2017 cum laude afstudeert.
In CUBA IN neemt de Portugees-Nederlandse fado zanger Lameirinhas het publiek mee om met zijn blik op Cuba te ervaren. Zijn impressies geven zowel blijk van de schoonheid als van de schaduwzijde van dit exotische eiland. Zwoelheid, zachtheid en beweeglijkheid, versus verschraling en verwaarlozing.
Cuba maakte een onuitwisbare indruk op hem. Hij raakte in de ban van dit legendarische eiland. In zijn eigen woorden: ‘Ik heb me liefdevol laten infecteren’.
Het prachtige traditionele lied Flor Pálida (Bleke Bloem) van de Cubaanse zanger Polo Montañez was zijn kennismaking met de zogenaamde plattelandspoëzie. Lameirinhas maakte direct een Portugese vertaling en schreef al tijdens zijn reis een reeks liedjes en fado’s, beïnvloed door in het bijzonder de Cubaanse Son met haar Spaanse en Afrikaanse ritmes. Hoewel ze anders klinken, zijn in de ogen van Lameirinhas de muzikale genres uit Portugal en Cuba emotioneel verwant aan elkaar. Vandaar zijn fascinatie voor de Cubaanse Son.
Brutale en energieke rock in een mix van classic – en moderne rock, dat is Gonzo! Een coverband met ballen en spelen liedjes van o.a. Foo Fighters, Steppenwolf, 3 doors down, Stone temple pilots, Rolling Stones, LIVE, Cranberries, Golden Earring, de Dijk, the Scene, Deep Purple, Queen, Bon Jovi en King of Leon. Tijd om te springen!
Er wordt al vlug gezegd dat iemand virtuoos gitaar speelt, maar in ‘t geval van Greg Koch is dat geen overdrijving. Hij behoort tot ‘t soort gitaristen die anderen vertwijfeld hun gitaren doet opbergen, terwijl de dappersten onder hen naarstig verder gaan repeteren, want dit willen ze ook kunnen.
Vanzelfsprekend is Greg dan ook de gedroomde man voor gitaarmerk Fender om workshops en lessen te geven. Hij heeft ook talloze dvd’s en boeken met lesmateriaal op zijn conto.
Wie hem aan het werk ziet, zal merken dat hij zowel tot het soort vingervlugge zuivere pickers behoort, zoals bijvoorbeeld Danny Gatton en Albert Lee dat zijn, als tot de echte “shredders”, genre Satriani. Met zijn trio (Greg Koch gitaar en zang, Dylan Koch drums, Toby Lee Marshall Hammond B3) toont hij zich als onvervalste blues & jazz-rocker, maar speciaal zijn ook de instrumentale nummers waarin de finesses van zijn gitaarspel optimaal naar boven komen. Prettige bijkomstigheid is zijn humor en zelfspot. Ons oordeel: Greg Koch is een hele grote, zowel letterlijk als figuurlijk.
Kruidkoek speelt GarageJazz; hun eigen obscure mix van jazz, rock en Tarantinofilms met een bijna ongezonde dosis improvisatie en humor. Soms mooi, vaak hard en nooit saai: het is de ideale muzikale uitlaatklep van vier goede vrienden die hun grenzen blijven verleggen en luisteraars blijven bekoren. Zo speelden ze al toko’s plat door het hele land, zoals Paradiso, De Melkweg, het Bimhuis en waren mee te maken in de Popronde. In het voorjaar van 2018 kwam hun zelfgetitelde debuutalbum uit op Vinyl, CD en online. Datzelfde jaar speelde de band op tal van festivals en 2018 werd afgesloten op Jazz International Rotterdam.
Over de plaat: “Na vier jaar en twee EP’s klinkt het kwartet twintigers op hun gelijknamige debuutalbum hecht en krachtig. (…) De snelle aaneenschakeling van ideeën waarbij de onderlinge chemie hoogtij viert in een obscure mix van jazz en rock, verdient alle lof.”
Toevallige voorbijgangers wisten te melden:
– “Dit is écht een band, een collectief met een geweldige chemie en speelplezier!”
– “Spannend, experimenteel en héél veelzijdig.”
– “Toffe naam, goede lichtshow, dit smaakt naar meer!”
Kruidkoek is: Tijmen Kooiker – gitaar, Nick Feenstra – sax, Reindert Kragt – bas, Bram Knol – drums
Weer een extra sessie op zondag en onze backline staat klaar voor de leukste Jam Sessie van Amersfoort en omstreken! Dit keer onder leiding van Richard Surie. Kom langs en ontmoet nieuwe muzikanten, speel samen toffe muziek of kom gewoon lekker een drankje doen. Geen zin om je eigen instrument mee te nemen? No problem, er staat altijd een bas, elektrische gitaar, drumkit, stagepiano en diverse microfoons voor je klaar.
Heb je zelf ook een bandje en lijkt het je leuk om te spelen op een van onze andere dagen? Vraag dan even aan de bar voor meer informatie!

‘BROOS’ is een sprankelende dansvoorstelling over de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. ‘BROOS’ toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd; het zijn en verdwijnen, het verwerven en verliezen, hier tegenover daar, nu versus toen. De tijd tikt door en is niet te stoppen.
Naast een groot ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor ‘BROOS’ gecomponeerd werk live te horen is. Choreograaf en componist werkten in 2016 samen tijdens de locatievoorstelling ‘COURAGE’ in de Ferro Dome. Trouw omschreef de multi-instrumentalist Teussink als “een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes”.
Utrechts-Amersfoortse band met Mexicaanse peper terug in het theater.
Een paar maand terug startte de tournee van ‘Raak’ bij ons, en vanavond rond Caramba de tour ongetwijfeld weer feestelijk af. Ken je Caramba nog niet? Laat je verrassen door het enthousiasme van zanger/tv-presentator Joris Linssen en zijn muzikale vrienden, onder wie Amersfoorters Kees van den Hoogen – ook bekend als eigenaar van platenzaak Velvet – en Marcel van der Schot. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Al meer dan tien jaar zet de Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper elke theaterzaal op de kop, en ook bij hun nieuwste theaterconcert vol interactie, energie en ontroering zal niemand stil kunnen blijven zitten. Recht in het hart: RAAK!
Joris Linssen & Caramba terug na ‘Serenade’
‘Serenade’ was een ultieme lofzang. Een hartverscheurende en hilarische voorstelling die – na het succes van de eerste tour – vorig seizoen voor een tweede keer naar het podium van De Lieve Vrouw kwam. Nu spelen Joris Linssen & Caramba bij ons hun nieuwste productie. Ongetwijfeld weer een succesvolle avond!
Iedere maandagavond bij Miles: een Open Jam Night waarbij je in intieme setting totaal ongedwongen kunt jammen met iedereen die maar aan komt waaien!
Miles levert de middelen zoals een piano, gitaren, een bas, versterkers en een paar microfoons, en jullie doen de rest. Of niet. Het maakt ook niet uit, want onze Open Jam Night is niet voor niets Open met een hoofdletter O.
Dus of je nou één liedje in het openbaar komt repeteren of twee uur lang met wildvreemden zit te improviseren: wij vinden alles leuk!
Je hoeft je nergens op te geven, je hoeft er alleen maar te zijn.
Het moderne humanisme heeft een atheïstische kant, maar evengoed ging het boeiende verbindingen aan met de religieuze tradities die onze cultuur hebben beïnvloed.In deze lezing neemt Laurens ten Kate u mee en naar het werk van drie denkers die over de spanningen en verbindingen tussen een geloof in de mens en een geloof in God nieuwe inzichten ontwikkelden. Alle drie zijn het ook persoonlijkheden die zich hebben geëngageerd met de grote sociale en politieke problemen van hun eeuw: de moslim Mohammad Fadlallah, de jood Emmanuel Levinas en de christen Jürgen Moltmann. Hun vraag is telkens dezelfde: betekent de dood van God als symbool voor de moderne secularisering dat de wereld leefbaarder wordt? Of zijn we juist toe aan een ‘dood van de mens’? In de beelden die deze denkers zich van God en mens scheppen, vinden we sporen van een antwoord.
Laurens ten Kate is filosoof en theoloog. Sinds 2002 is hij verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht (UvH) als universitair hoofddocent filosofie en religiestudies, en sinds 2015 als bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en humanisme. Deze leerstoel is het initiatief van de Stichting Stimulering Vrijzinnig Gedachtegoed (SSVG). In mei 2016 verscheen Ten Kate’s inaugurele rede, De vreemde vrijheid. Nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme in de 21ste eeuw, Amsterdam: Uitgeverij Sjibbolet.
In dit Rembrandt jaar besteden verschillende musea aandacht aan deze grote kunstenaar die 350 jaar geleden overleed. Het Rijksmuseum, die het meest representatieve overzicht van zijn gehele oeuvre bezit, toont zijn schilderijen, tekeningen en etsen. Een unicum, omdat vooral de tekeningen en etsen, enorm kwetsbaar zijn. Ze zijn zeer gevoelig voor licht en worden zelden of nooit uitgeleend. Rembrandt was een groots verhalenverteller, dat is goed te zien in zijn schilderijen, etsen en unieke tekeningen. Hij weet steeds een sfeer op te roepen die herkenbaar is, intiem, waarin emoties worden overgebracht.
In het Mauritshuis worden ook verhalen verteld: hoe kwamen de ‘Rembrandts’ hier in deze collectie terecht? Waar kwamen ze vandaan en wie ontdekte hen? En zijn alle achttien Rembrandt in Den Haag wel van deze kunstenaar?
Gees-Ineke Smit besteedt in haar lezing ‘Rembrandt, Verhalen in toets aan lijn’, aandacht aan deze twee tentoonstellingen.
Aanmelding via 035-6012419 of info@boekhandelvandeven.nl
Dat de Amersfoorters van een spelletje houden wisten we al. Niet voor niets dat de pubquiz nu al twaalf jaar een vast item is op de agenda bij Zandfoort aan de Eem.
Vind jij het ook zo leuk om jezelf zo nu en dan eens uit te dagen? En kan je een beetje tegen je verlies? Zandfoort aan de Eem beschikt over een kleurrijke zaal waar elke tweede dinsdag van de maand fanatiek wordt gespeeld. De quizmaster van de avond neemt je mee door de verschillende rondes. Wil je ook meedoen? Dat kan! Geef jouw team nu gauw op.
Deze quiz is niet geschikt als personeels- of team-uitje.
Aanvang 20:00
Deelname € 3,50 p.p.
Aanmelden per team van 4-6 personen.
We raden jullie aan om te reserveren, want vol = vol
Reserveren kan via info@zandfoort.nl of bellen naar 033-448 19 51)
‘De vorm van vrijheid: een open samenleving vraagt om grenzen’, een lezing van Paul Scheffer.
Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies ,publicist en columnist van NRC Handelsblad, geeft zijn prikkelende visie op de toekomst van de democratie en de Europese Unie. De vluchtelingencrisis, de Brexit, de muur van Trump. Hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken? Hoe ver kan de eenwording van Europa reiken? Is een meer machtspolitieke rol van Europa onvermijdelijk?
Na afloop is er gelegenheid tot signeren van het boek ‘De vorm van vrijheid’ door Paul Scheffer.
‘Rotary in De Tuin’ is een initiatief van Rotaryclub Leusden en Theater De Tuin
Kom gezellig zingen in Vyssotski! Dinsdag 9 April organiseert Vyssotski weer een gezellige Karaoke Night! Dus gooi je haren en heupen los en zing je favoriete lied!
Elke woensdag vanaf 20.00 staat onze backline klaar voor de leukste Jam Sessie van Amersfoort en omstreken! Kom langs en ontmoet nieuwe muzikanten, speel samen toffe muziek of kom gewoon lekker een drankje doen. Geen zin om je eigen instrument mee te nemen? No problem, er staat altijd een bas, elektrische gitaar, drumkit, stagepiano en diverse microfoons voor je klaar.
Heb je zelf ook een bandje en lijkt het je leuk om te spelen op een van onze andere dagen? Vraag dan even aan de bar voor meer informatie!
De Gemeentelijke Cultuurprijs Soest wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich voor de Soester gemeenschap heeft onderscheiden op cultureel gebied.
Tot 1 februari 2019 konden alle inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de Cultuurprijs 2019. Ruim 250 inwoners van onze gemeente hebben hiervan gebruik gemaakt.
Eind februari maakt de Nominatiecommissie de vijf genomineerden voor de prijs bekend, waarna de Jury de uiteindelijke winnaar zal bepalen.
Feestelijke uitreiking
De prijs wordt op 10 april 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Idea. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski.
De genomineerden zijn:
– Make Music Kids
– Muziektheater van Griftland College Soest
– Nieuwe orgelklanken in de oude kerk
– PaltzBiënnale
– Het boek “Het Soester Natuurbad”

-Uitverkocht- De kaarten voor Peter Pannekoek zijn eerste voorstelling ‘Zacht van binnen’ waren niet aan te slepen, mede dankzij zijn optredens bij DWDD, waar hij twee seizoenen lang huiscabaretier was. Gelukkig duikt supertalent Peter Pannekoek de theaters in met deze opvolger, een voorstelling over later. Want ‘Later was alles beter’. Het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Nu is de tijd van Peter Pannekoek. “Zijn flair, zelfspot en goed doordachte omdraaiingen maken van zijn debuut geolied theater” (NRC Handelsblad **** over ‘Zacht van binnen’).
Heeft het zin dat ik geleefd heb als alles verdwijnt wat ik ooit gedacht, gevoeld of heb waargenomen? Hoe kun je dan waardig dood gaan? Een ongelooflijk en humoristisch verhaal over een oude koning die gaat sterven en zich afvraagt waarom hij moet sterven als hij niet wilt. Hij neemt ons mee naar daar waar er niets meer iets toe doet: voorbij ongeloof, angst en boosheid, naar acceptatie en berusting.
Spel:
Pieter Jongsma – Jeaninne Peters – Marijke Meems – Winfried Laane – Do Iseger-Broer – Nienke van der Zee
Regie:
Jan van der Smissen

Pianist Mike Ledonne is op tournee in Europa en doet daarbij ook de Observant aan. Tijdens deze Europese tour speelt hij soulklassiekers met een jazzsausje en pakkende nummers van bijvoorbeeld Earth, Wind and Fire en Horeca Silver. Hij speelt tijdens zijn Europese zoektocht naar de groove met altsaxofonist Vincent Herring en de Nederlandse artiesten gitarist Martien Oster en drummer Hans Braber. Mike Ledonne was elf jaar lang de muzikale leider in de band van Milt Jackson. Hier werkte hij met legendarische jazzartiesten als Benny Goodman, Sonny Rollins, Art Farmer en Dizzy Gillespie. Voor zijn New York Quartet (met Peter Bernstein en Eric Alexander) bewerkte hij de muziek van de O’Jays, Michael Jackson en Nathalie Cole. Vincent Herring wordt gezien als een van de grote opvolgers van Charlie Parker en Cannonball Adderley. In de jaren ’80 speelde hij als opkomend talent mee met Horace Silver. Sinds die tijd tourt hij wereldwijd. Onlangs speelde hij nog met Wynton Marsalis bij het Lincoln Center. Martien Oster heeft met de meest uiteenlopende artiesten gespeeld, zoals Monty Alexander, Diana Krall (hij speelt mee op haar eerste album) en Dr. Lonnie Smith. Hans Braber staat bekend om zijn melodische spel, precisie en swing. Hij werkte onder andere met Lee Konitz en Dena de Rose.
Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Het is een algemene kennisquiz. Inloop vanaf 20.00 uur, of eerder als jullie dat willen, maar we verwachten jullie om 20.30 geheel speelklaar.
De kosten zijn € 2,50 per persoon. De teams mogen uit maximaal 5 personen bestaan. En kom je alleen of met zijn tweeën dan vormen we ter plekke teams!
Van tevoren nog iets eten?
Op woensdag hebben we de ‘Blauwe Hap’: een onbeperkt buffet met authentieke indonesische gerechten voor € 21,- p.p.
Meer info en aanmelden op http://nonnetje.nl/eten/blauwe-hap/
U kunt ook gaan voor de heerlijke Vlaams-Franse à la carte gerechten van onze koks Martijn en Joop. Keuze voldoende voor een lekkere avond!
Elke maand op de tweede donderdag wordt een gelegenheid geboden om als Amersfoorts professioneel beeldend kunstenaars elkaar te ontmoeten.
-Locatie: boeken, bonen & blaadjes
-Tijd: 17.00-20.00 uur.
Er is maaltijdsoep en brood te bestellen.
We gaan weer PopQuizzen! Denk jij dat je verstand hebt van muziek? Schrijf je dan met jouw team in voor de inmiddels beruchte PopQuiz waar je vragen, intro’s, weetjes, meezingers van de jaren 60 tot aan nu voor ‘de kiezen’ krijgt! Aanvang 20.00 uur, start Quiz 20.30 uur. De kosten zijn € 5,- per team. De teams bestaan uit maximaal 6 personen. Er is een maandprijs voor de dagwinnaars en een jaarprijs voor het team met overall de meeste punten.
Aanmeldmogelijkheden: mail naar info@swartesteegh.nl , via een chatberichtje op onze facebookpagina of bij ons aan de bar aan de Zwarteweg 6 in Leusden.
uitverkocht- ‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 15 jaar geleden op Moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Na een pauze van twee seizoenen komt Angela met een nieuw theaterprogramma, samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen. Ze hebben wat te vieren, na 25 jaar in de theaters. Maar Angela is niet van de jubilea. Welnee, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts! Toch, hoe nu verder? Tot dusver was het allemaal behoorlijk ‘luek’, maar niet alles is gelukt. Ze heeft nog genoeg dromen. In ‘Lueke binge’ bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Ze grijpt je bij de kladden met een mooi verhaal en beeldschone liedjes.
Heeft het zin dat ik geleefd heb als alles verdwijnt wat ik ooit gedacht, gevoeld of heb waargenomen? Hoe kun je dan waardig dood gaan? Een ongelooflijk en humoristisch verhaal over een oude koning die gaat sterven en zich afvraagt waarom hij moet sterven als hij niet wilt. Hij neemt ons mee naar daar waar er niets meer iets toe doet: voorbij ongeloof, angst en boosheid, naar acceptatie en berusting.
Spel:
Pieter Jongsma – Jeaninne Peters – Marijke Meems – Winfried Laane – Do Iseger-Broer – Nienke van der Zee
Regie:
Jan van der Smissen
Hedendaagse relatietragedie voor twee poppen en twee acteurs over de breekbaarheid van geluk.
Ding Dong…. Daar zul je ze hebben, die motherfuckers, ze zijn te vroeg.
Dubbeldates, etentjes, het ene stelletje bij het andere: iedereen die ooit in deze situatie heeft verkeerd, die weet het. De eetafspraak is een kunst die je moet leren beheersen. Een slangenkuil waar je in moet leren overleven. Geïnspireerd op Edward Albee en Lars Norén schrijft Rik van den Bos een hedendaagse relatietragedie voor twee poppen en twee acteurs over de breekbaarheid van ons geluk.
Stroet, samen met Duda Paiva Company uit Amersfoort en Feikes Huis
Met ‘Ding Dong’ slaat Harriët Stroet na ‘De Wand’ opnieuw een brug tussen teksttoneel en beeldend poppentheater. Over mensen anno 2019. Mensen die leven in deze hypermoderne tijd, die leven met de wetenschap dat de computer het werk dat ze doen beter uit zou voeren. Mensen die de vele mogelijke rollen, kansen, levens, carrières en mogelijke vormen van liefde kennen. Ze denken te weten wat de ander zou moeten zijn om hen gelukkig te maken. Maar wat doe je dan als de ander niet is wie jij wilt dat hij is? Wat als geluk zich niet laat dwingen? Twee koppels nemen elkaar de maat tijdens een dinerdate. Wat een gezellig avondje had moeten zijn, loopt uit op een krachtmeting.
Maak je klaar voor de ultieme Amersfoortse editie van Mensen Zeggen Dingen, georganiseerd in samenwerking met De Volmolen Amersfoort en We Are Public.
Tijdens deze eenmalige editie neemt het collectief Mensen Zeggen Dingen de Volmolen over met een volle lading spoken word, taalkundige trucage, rake proza, poëzie, humor en spitsvondigheid. Met als vaste host We Are Public hoofdredacteur Teddy Tops en een line-up vol Grote Namen, is een warme avond met koude biertjes gegarandeerd.
⚬ Programma ⚬
Joris Pinseel
Mahat Arab
Tim van Keeken
Sabina Lukovic
Helen Weeres
Ischa den Blanken
Ticket € 5,- (aan de deur)
Gratis voor We Are Public-leden
Pin Only
We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor een vaste bijdrage van € 17,- per maand investeer je mee in cultuur en krijg je gratis toegang tot een scherpe, door een redactie samengestelde selectie van zo’n 50 voorstellingen, concerten, films en exposities in Amersfoort, maar ook in alle andere We Are Public-steden waaronder Utrecht en Amsterdam. Met 500 eerste leden kunnen we ook in Amersfoort van start.
Goed idee?
Sluit je aan op wearepublic.nl/amersfoort
Mensen Zeggen Dingen is een groep professionele jonge schrijvers en spoken-word artiesten die een podium bieden aan schrijvers, performers, artiesten en andere podium-amoebes met clubshows op vaste locaties door het land (in o.a. Paradiso, EKKO, Tivoli) en in België.
Negen keer per jaar spelen we in ons café de FLUOR Popquiz. We gaan terug in de tijd of naar een hit uit de huidige Top 40. Artiesten en hits vanaf de sixties tot en met de 10’s komen voorbij. Je gaat puzzelen, intro’s raden, clips bekijken, vragen over triviale en memorabele feiten beantwoorden. Hoewel de gezelligheid en de (on)gein de boventoon voeren tijdens de quiz, zijn er ook leuke prijzen voor de winnaars; vrijkaarten voor FLUOR optredens, Velvet-bonnen en lekkere biertjes. Dit keer met een speciale ronde: ‘nr 1-hits uit de 80’s’!
Je vormt een team met minimaal twee en maximaal vijf deelnemers (tactische tip: zorg dat kennis over alle decennia aanwezig is binnen je team). De kosten voor een teamticket zijn € 20,00 excl. € 1,50 servicekosten.
Fysieke tickets zijn ook bij Velvet Store in Amersfoort te koop!
Township Rebellion is een energieke rock coverband die er elk optreden vol voor gaat. Sinds 2015 is Township Rebellion weer actief op de Nederlandse podia en brengt hun enthousiasme over naar het publiek in kroegen, feesten en festivals. De 4-mans formatie bestaat uit ervaren muzikanten die met een herkenbaar en soms ook verrassend repertoire het podium bestijgen. De muziek die Township Rebellion ten gehore brengt bestaat zowel uit de authentieke oldies van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rock covers van Muse, Anouk en de Editors.

Op deze jazzsessie nodigt pianist Jasper Lekkerkerk bevriende muzikanten uit op het podium voor spannende improvisaties, standards en een open sessiedeel waar iedereen aan mee kan doen!
Jasper won in 2001 de Heijmans Jazz Award. In 2006 is hij afgestudeerd aan de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde o.a. bij Rob Madna, Rob van Bavel Karel Boehlee en Kris Goessens. In 2005 is hij naar New York geweest om zich daar verder te ontwikkelen. Daar heeft hij gestudeerd bij Fred Hersch, Aaron Goldberg, en aan de Manhattan School of Music. Sinds 2010 leidt hij de Jazz jamsessions in Café Miles.
Elke maand nodigt Jasper Lekkerkerk speciale gasten uit. Vele bekenden uit de jazzwereld hebben tijdens de sessies op het podium gestaan, zoals o.a. Gijs Dijkhuizen (drums), Sjoerd Dijkhuizen (saxofoon), Thomas Rolff (contrabas), Joost van Schaik (drums) en Leo Janssen (saxofoon).
Meespelen kan ook. Na de eerste set kan men zich daarvoor aanmelden bij Jasper.
Honky Tonk Men komt uit de omgeving tussen Hoorn en Amsterdam. Vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Puttend uit de rijke historie van de rockabilly, country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonks (cafe’s) hun muziek van o.a Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen. Ook het eigen werk wordt niet geschuwd.
Stefan Witteman – zang, gitaar
Bert Boot – gitaar, zang
Nico Druijf – contrabas, zang
Hans Snitselaar – drums
Roland v. Beveren – pedal steel gitaar
Denk Disco, doe Disco, dans Disco… elke donderdag na de band dus vanaf 22.00 draait onze toffe resident dj de lekkerste disco-plaatjes! Kom langs en ervaar de gezelligste donderdag van Amersfoort!
Salsa dansen en Zandfoort aan de Eem is een zomerse combinatie. Heb jij ook zin om te dansen? Dat kan! Iedere donderdag verzorgt DJ Philip de muziek en jullie de dans! Zien we je donderdag?
Met de tentoonstelling Stadsbeelden laat Museum Flehite bezoekers kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. Eén van hen is Uwe Poth. Reizen is een belangrijk thema in het werk van deze kunstenaar. In olieverfschilderijen, collages en tekeningen neemt Poth bezoekers mee naar diverse steden in Europa. Bijzonder onderdeel in de tentoonstelling zijn de 1-hour reisverslagen die hij in diverse steden maakte. Bij deze vorm van werken maakt de kunstenaar een uur lang elke minuut een nieuwe schets van de omgeving.
Speciaal voor museumkaarthouders biedt Museum Flehite de mogelijkheid om Uwe Poth te ontmoeten en nader kennis te maken met zijn schilderijen en tekeningen. De kunstenaar zal daarbij niet alleen vertellen over zijn werk, maar deelnemers gaan ook zelf met potlood en papier aan de slag om samen met hem een impressie te maken van een wandeling door het historische Amersfoort.
De middag wordt afgesloten met een drankje in het Museumcafé.
Programma (start om 13.00 uur)
– Ontvangst in het museum met koffie/thee en iets lekkers
– Uwe Poth neemt deelnemers mee op reis door zijn werk in de tentoonstelling
– Deelnemers maken samen met de kunstenaar een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en maken net als hij elke minuut een schets van wat zij zien.
– Afsluiting in het museum met een drankje (eindtijd ca 15.00 uur)
Datums: zondag 7 april, vrijdag 12 april of vrijdag 19 april
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Aanmelden: info@museumflehite.nl o.v.v. ‘Ontdekkingsreis met Uwe Poth’ plus gewenste datum
Kosten: € 29,50 p.p. (inclusief koffie/thee en iets lekkers bij ontvangst en drankje bij de afsluiting, inclusief tekenmaterialen). Prijs voor Museumkaarthouders: € 23,-
Feestelijke opening van de expositie van Koen de Graaf.
De Volmolen is een initiatief van Stichting Cultuurbrigade in samenwerking met Kultlab en Gemeente Amersfoort. Het doel is het vestigen van een pop-up culturele broedplaats in de stadsmuur van Amersfoort. De Volmolen is van oudsher een monumentale plek maar de invulling wordt vooruitstrevend. Tot 1 oktober opent de Volmolen haar deuren, en wordt het omgetoverd tot een plek voor jonge creatieve makers en cultuurliefhebbers. Wees welkom in de poort!