Misschien ken je hem nog van The Voice of Holland of misschien ken je hem gewoon als onze barman, maar er is één ding dat zeker is: zingen kan David Jonathan!
Samen met zijn muzikale vrienden bestijgt deze jonge maar zeer ervaren jazz- en soulzanger eens in de twee maanden ons podium voor een avontuurlijke avond soul en jazz.
Adedeji and his NL Afrosessioners brings Afrosoul, Afrobeat, Afrojazzfunk to the Netherlands with a group of seasoned musicians from Africa and the world!
Line up
Adedeji Adetayo (Nigeria) – Guitar/Voc/Perc/Direction in Music
Benson Itoe (Cameroon ) -Bass
Urvin Doornkamp (Suriname) -Drums
Mamour Seck(Senegal) -Percussions
Miguel sucasas bjones (Spain) -Saxophone
Salsa dansen en Zandfoort aan de Eem is een zomerse combinatie. Heb jij ook zin om te dansen? Dat kan! Iedere donderdag verzorgt DJ Philip de muziek en jullie de dans! Zien we je donderdag?
Auteur en persoonlijk ontwikkelingscoach/trainer Liesbeth van Arendonk en Ester Janssen, spreker, coach en trainer in de psychosomatiek, geven een interactieve lezing over innerlijke rijkdom in de Bibliotheek Leusden.
Er is geen ‘magic pill’ die maakt dat we ons direct goed voelen op het moment dat we dat willen. De omstandigheden waar we in zitten of mensen in onze omgeving lijken soms een stoorzender te zijn voor onze innerlijke vrede. Hoe zou het zijn om anders naar deze stoorzender te gaan kijken en om deze te gebruiken als ingang naar innerlijke rijkdom. Er zijn vele verhalen bekend van mensen die in uiterst slechte omstandigheden bleven staan en toch betekenis vonden in het leven. In de huidige maatschappij (waarin de omstandigheden zeker niet slecht te noemen zijn) is het soms moeilijk betekenis te vinden en te blijven staan onder de druk die er heerst. Daar gaat deze interactieve lezing over.
Bij de interactieve lezing Innerlijke rijkdom, hoe doe je dat, die op twee momenten plaatsvindt, krijg je kennis, praktische oefeningen, tips en nog een extraatje mee naar huis. Zodat je ook na de lezing verder kunt gaan met het ontplooien van jouw innerlijke rijkdom.
Deze lezing wordt in samenwerking met Mood-art en Betrokken in Balans georganiseerd.
Opening van de expositie van en door de kinderen uit de groepen 7 gemaakte foto’s tijden een viertal workshops door lokale fotografen gegeven. Daarna is de expositie te bewonderen tijdens de openingstijden van Rietveldpaviljoen.
Dank voor diegenen die dit project hebben mogelijk gemaakt:
Rietveldpaviljoen, Scholen in de Kunst, Gemeente Amersfoort, FOTOexpo202, K.F. Hein Fonds, VSBfonds, Cultuurfonds, PrintKader, WIJ Fotografie, PhotoVorm, Riekje Hoffman, Jos Ruijssenaars, De Nozem Fotografie Amersfoort, De Windroos Amersfoort, School Op De Berg, Johannes Calvijnschool, 033Fotostad, alle deelnemende leerlingen en iedereen die zich verder op de één of andere manier heeft sterk gemaakt om van dit project een succes te maken.
Foto leerling: Wijgert IJlst.
Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg, oftewel De Fransse Eijkel, ontvingen in 2013 en 2014 beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling SUBTROPIQUE.
SUBTROPIQUE is een absurdistische en humorvolle cabaretperformance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.
THEATERKRANT ★★★★
” Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken De Fransse Eijkel een duo waar je meer van wilt zien. Een nieuwe originele stem binnen het kleinkunstveld.’’
THEATERPARADIJS ★★★★
” Ze gaan met zoveel energie van sketch naar sketch dat de voorstelling voorbij is voordat je er erg in hebt. Een groot compliment voor deze jonge makers!’’
MUSICALSITES ★★★★
” Verrassend, eigentijds en origineel.”
HET PAROOL
”Perfecte synchroniciteit in spel en spraak. ‘’
DAGBLAD VAN HET NOORDEN
‘’Dynamisch, gedisciplineerd en tot op de millimeter nauwkeurig vastgepind.’’
Foto: Thuis Maas.

Ontdek drie aanstormende talenten voor de prijs van één!
Een avondje Cabarestafette is dé ideale plek om jong talent te ‘spotten’. Elke avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. De Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen.Wie jong, bruisend cabarettalent wil ontdekken, komt naar de Cabarestafette.
Met drie uiteenlopende acts is geen avond hetzelfde. Een verrassend leuke avond gegarandeerd!
Wat als je bedonderd wordt door je partner. Er volgt een scheiding en je ex gaat door met zijn minnares. Als zij dan ook slachtoffer wordt van zijn volgende escapades kan de smaak van wraak niet zoet genoeg zijn. Twee vrouwen gaan in de aanval om hun gezamenlijke ex een hak te zetten…
of… was de smaak van wraak nog steeds niet zoet genoeg…
Spel: Elisabeth Loot-Verlee en Annelies Kaan
Regie: Howard van Dodemont
De sessie is bedoeld voor jazzamateurs met beheersing van de noodzakelijke basisvaardigheden. Sessieleider is Ian Boelens, een ervaren muzikant en leraar gitaar en bas. Het repertoire bestaat uit bekende jazzstandards.
Alle instrumenten zijn welkom. Zangers en zangeressen zijn van harte welkom en mogen ook eigen stukken meenemen, graag in de toonsoort die je past; neem dan wel minstens 3 kopietjes mee. Het is een jazzsessie met instructie en uitleg; geen workshop, maar een sessie met begeleiding.
Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is niet voor niets dat vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort.
Geen saaie, stoffige coverband met pruikjes. Nee, deze jonge honden van eigen bodem, verenigd in de Stones Sessions, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Rock ’n Roll monumenten als Satisfaction, Paint it Black en Jumping Jack Flash worden aaneengeregen met parels als Angie en Wild Horses. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen.
Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt eraan! De Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Verwacht een energieke set met catchy riffjes, een retestrakke ritmesectie en een vuige orgelsound.
Inmiddels een waar fenomeen: de Ouwe Lulle Disco Show! Hij (de DJ) draait het. En de ander (Zanger en Performer Peter Rip) zingt het. Ben jij die man of vrouw vanaf de dertig (10 procent sjoemelen is toegestaan) die-om-wat-voor-reden-dan-ook-weer-eens-waanzinnig-uit-zijn-dak-wil-gaan?! Lees dan gauw verder!
Je stapt letterlijk in een uitbundig warm bad van een ouderwets jeugdfeest waarin het lijkt alsof iedereen elkaar weer kent. Stellen dansen weer met elkaar en vrienden en vriendinnen clubjes worden weer uit het stof gehaald. Zanger/Performer Peter Rip brengt de zaal in een unieke sfeer van een enthousiaste dansparty met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90.
Afwisselend met de DJ Tom Moreno staat hij midden tussen het dansend publiek op een mini podium te zingen.
Je kan je favoriete nummer indienen en daarmee de muzikale keuze van de avond beïnvloeden.
Zaal gaat open om 21.30 uur: De Ouwe Lulle Disco Show is about to begin!!!
Wat is een livemuziekcafé zonder zijn eigen vaste sessie? Juist!
Daarom wordt ons podium iedere vrijdagavond bevolkt door de beste jonge sessiemuzikanten van Nederland. Zij openen het weekend met de lekkerste pop-, rock-, soul- en funkcovers. Zelf meedoen mag trouwens ook!
Giorgio Sitanala – Bass
Jahja Telussa – Gitaar
Efraim de Nijs – Drums
Jarenlang was Europa in de greep van een oorlog die nooit uitbrak: de Koude Oorlog. Een tijd van oost tegen west, spionage en de dreiging van de atoombom, die duurde van 1945 – 1991.
Op Vliegbasis Soesterberg vind je overal nog sporen uit deze tijd. Beleef de verhalen en geheimen van de Koude Oorlog op dit uitgestrekte terrein met haar roemruchte verleden. Twee dagen lang is er van alles te zien en te doen: theater, kunst, muziek, tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, rondleidingen, verhalen, poëzie, games en speurtochten. Een uitgebreid programma voor jong en oud. Alles in het teken van beleven, onderzoeken, luisteren en ervaren van deze bijzondere geschiedenis. Moe van alle indrukken en toe aan een hapje of een drankje? Strijk dan neer bij een van de foodtrucks of op de picknickplaats.
Het evenement is beide dagen gratis toegankelijk tussen 10 en 16 uur.
De provincie Utrecht heeft 2019 uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog, om deze spannende periode tot leven te brengen en het erfgoed te bewaren. De provincie Utrecht grijpt dit themajaar aan om Utrechtse verhalen uit deze periode te ontdekken en te laten zien.

Op zaterdagmiddag, 15.00 uur, zal er een optreden plaatsvinden van het saxofoonkwartet “An, Dré, Rie en Jeu”. een optreden in het kader van de expositie “Goedendag” van Jos Verschaeren, die samen met Ron jagers exposeert in Galerie De Ploegh.
Proef Kruiskamp is weer terug. Het festival voor en door de bewoners van Kruiskamp. Kom deze zaterdag 19 oktober van 15.00 – 19.00 uur lekker proeven van allerlei hapjes en sapjes uit verschillende windstreken. Tevens is er muziek, dans en kinderactiviteiten. Het is op het terrein van de Witte Vlinder.
Na een jaar weg te zijn geweest, begon het toch weer te kriebelen. Maar het kost veel tijd om het te organiseren. Dus er is iemand aangesteld om het festival te organiseren die samen met met behulp van wijkbewoners dit jaar opzetten. Met dank aan indebuurt033 voor het honoreren van onze aanvraag.
Er is muziek van Peter Mohr en Friends uit de wijk. De band Kanaän treedt op. Doe mee met de tangoworkshop van Cheek2Cheek. De Amersfoortse school voor Argentijnse Tango. Er zijn voor kinderen allerlei activiteiten. Plus natuurlijk de heerlijke hapjes, uit alle windstreken, gemaakt door koks. Je krijgt een lootje, daarmee kun je lieve prijsjes winnen van de winkeliers van het Neptunesplein. Er is een wijkquiz. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel inwoners de wijk Kruiskamp heeft?
Het wordt een dag om van elkaar gewoontes en tradities te leren. Een leuke manier om je wijkgenoten te ontmoeten onder het genot van een hapje en sapje. Proef elkaars (eet)cultuur.
Maaike Roelofs speelt cello, geeft les, zingt, dirigeert en improviseert. Kortom: met haar mag u een zeer gevarieerde aflevering van Muziek na de Markt verwachten!
Zij komt deze keer met de groep Lienen an Locht.
Lienen an Locht (genoemd naar een lied van Lerus Roelofs) bestaat uit Maaike Roelofs (zang, gitaar en cello), Martha Roelofs (zang, contrabas en piano), Adrie Oosterling (zang, accordeon, Indisch harmonium en piano). “Lienen an Locht” speelt een zeer gevarieerd repertoire, van Brel tot Hildegard Knef, van de Dijk tot zelfgeschreven Zeeuwse ballades.
Kom langs, doe mee en ervaar hoe gaaf het is om samen met ons muziek te maken!
Beleef een geweldige repetitie avond o.l.v. dirigent Gerben Kralt en slagwerkinstructeur Marcel Kortes.
Ontvangst vanaf 16.30 uur en aanvang repetitie 17.00 uur
Uiteraard mag iedereen meedoen (vanaf 16 jaar) maar we hebben vooral een warm welkom als je bas, altsax, fluit of trommel speelt.
Wil je liever alleen kijken en luisteren dan kan dat natuurlijk ook!
Dit is hét moment om nader kennis te maken met Juliana en natuurlijk kun je deze middag al je vragen stellen aan onze leden en instructeurs!
Op deze zaterdagavond geeft Ars Nobilis een concert in de Dorpskerk in Leusden Zuid. Naast koorzang, waaronder Messe Bréve van Gounod is er ook solozang van Maria den Hertog en Coert van den Berg. Muzikaal wordt het koor ondersteund door Erik Jan van der Hel orgel, Sjaak Verboom piano, Evelyne Heuvelmans hobo, Jeroen Rekkébas, Astrid Sparreboom en Tineke van Dis beiden dwarsfluit. Dit alles onder leiding van Fokko Bennen, dirigent van Ars Nobilis.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Foto Verhoeff Hamershof, bij de leden en bij entree van de kerkzaal. Aanvang van het concert 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 voor publiek.
Een bijzonder programma waarin de cello en de viola da gamba centraal staan. Cellisten/gambisten Marike Tuin en Marit Broekroelofs nemen het publiek mee in de wereld van de basinstrumenten en de ontwikkeling daarvan tot soloinstrumenten. Er is veel interactie met de zaal, ruimte tot vragen stellen, de instrumenten mogen worden bekeken en aangeraakt en er wordt van alles laten zien en uitgelegd. Medewerking verleent topsopraan Marjon Strijk in een prachtige Lamentatio van Fiocco voor zangstem en 2 cello’s én in een cantate van Ferrandini voor sopraan en 2 viola da gamba’s. Een laagdrempelig en interessant programma met muziek die je weinig hoort.
MEDEWERKENDEN:
Sopraan: Marjon Strijk
Marit Broekroelofs en Marike Tuin – cello en viola da gamba
Pieter Dirksen – clavecimbel
Gezien het beperkt aantal plaatsen kunt u het beste vooraf per mail reserveren: kaartverkoop@margarethaconsort.nl

UITVERKOCHT
Singer-songwriter Danny Vera, bekend om zijn onderscheidende americana-sound, schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. De getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft de afgelopen jaren naast de festivals en poppodia ook de theaters weten te veroveren. In ‘Pressure Makes Diamonds’ beleeft u hem zoals u hem nog niet eerder zag en hoorde. Toerde de immer perfect geklede Vera eerder solo of met een band, dit keer neemt hij een blazerssectie en een strijkensemble mee, waardoor u zich in de tijd van de orkesten van weleer waant. Zo kan hij zijn gelijknamige album groots op het podium brengen.
Na een geslaagde tour duikt Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, opnieuw de theaters in. Dit keer met zijn show ‘Starting The Engine’. Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op straat. Nu vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlichten. Naast de covers van de legendes die hem inspireren, laat Jim ook zijn eigen werk horen. Geniet van Jims warme stem en zijn unieke sound. Een nieuwe start, het avontuur gaat door!

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’ ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger ‘Zonder Voorbehoud’ werd met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het wel op! In 2017 zette zij met Dolf Jansen haar tanden in de oudejaarsconference en dat bleek een zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes.
In ‘Alles is er’ gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles en schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom uw hoofd boven water houden als u ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?
Wat als je bedonderd wordt door je partner. Er volgt een scheiding en je ex gaat door met zijn minnares. Als zij dan ook slachtoffer wordt van zijn volgende escapades kan de smaak van wraak niet zoet genoeg zijn. Twee vrouwen gaan in de aanval om hun gezamenlijke ex een hak te zetten…
of… was de smaak van wraak nog steeds niet zoet genoeg…
Spel: Elisabeth Loot-Verlee en Annelies Kaan
Regie: Howard van Dodemont
Altsaxofonist Maarten Hogenhuis draagt twee zielen in zijn borst. Als hij met BRUUT! speelt, het kwartet waarin hammondorgel en Hogenhuis’ altsaxofoon prominent aanwezig zijn, is hij een bevlogen entertainer die met meeslepend swingende muziek als een marionettenspeler zijn poppen aan het dansen krijgt. Als hij met het Maarten Hogenhuis Trio speelt, is het verstilde sobere en bijna kale jazzy kamermuziek wat de klok slaat.
Op North Sea Jazz van afgelopen zomer was hij “artist in residence” met een compositieopdracht en daarmee maakte hij grote indruk. Hogenhuis is muzikant én componist en het hoeft niet te verbazen dat het trio inmiddels drie cd’s op zijn naam heeft staan.
De status van Maarten Hogenhuis is in relatief korte tijd gestegen tot die van een “ster” van het kaliber van Benjamin Herman. Het tweede album kreeg lovende kritieken en het derde album “Rise & Fall” is volgens Gijsbert Kamer een “voorlopig hoogtepunt”. Bassist Phil Donkin is een veelgevraagd muzikant die onder anderen speelde met trombonist en componist Nils Wogram en gitarist John Abercrombie die jazz, folk en rock met elkaar vermengt. Drummer Mark Schilders is al heel lang een muzikale metgezel van Maarten Hogenhuis.
Op het jazzfestival in Amersfoort van dit jaar liet Hogenhuis in de Observant een proeve van bekwaamheid horen die de luisteraars nog lang zal heugen. Luister naar Concertgebouw Sessions en je wordt gebiologeerd door meditatieve en ruimtelijke muziek waarin de interactie tussen de muzikanten zeer nauw luistert. Luister naar “Rise & Fall” van de laatste bewierookte cd en je raakt onder de bekoring van de vederlichte swing waarin de lyriek niet ontbreekt. Ongetwijfeld speelt Hogenhuis veel eigen werk afgewisseld met standards uit het American Songbook. Er zal veel te genieten zijn als het Maarten Hogenhuis Trio Artishock met een bezoek vereert.
Bezetting: Maarten Hogenhuis – sax; Phil Donkin – bas; Mark Schilders – drums.
Reserveringen voor dit concert/evenement kunt u opgeven aan jazz.tickets@artishock-soest.nl onder vermelding van naam, het aantal kaarten en telefoon nummer. U krijgt bericht als de kaarten gereserveerd zijn.
Na afloop van de Flint-voorstelling Danny Vera vindt TREK live plaats. Arno Mijnten verzorgt na de voorstelling een optreden. TREK live is gratis toegankelijk, ook als je geen kaarten voor de voorstelling hebt!
Het feest met de heetste latin muziek, tropische sfeer en vooral veel gezelligheid! Tijdens deze avond gaan we dansen op de lekkerste reggaeton, latin hits gemengd met merengue, bachata, dembow, salsa, dancehall en meer caliente klanken!
PIÑA = 18+
Fysieke tickets zijn ook verkrijgbaar bij Velvet Music.
Jarenlang was Europa in de greep van een oorlog die nooit uitbrak: de Koude Oorlog. Een tijd van oost tegen west, spionage en de dreiging van de atoombom, die duurde van 1945 – 1991.
Op Vliegbasis Soesterberg vind je overal nog sporen uit deze tijd. Beleef de verhalen en geheimen van de Koude Oorlog op dit uitgestrekte terrein met haar roemruchte verleden. Twee dagen lang is er van alles te zien en te doen: theater, kunst, muziek, tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, rondleidingen, verhalen, poëzie, games en speurtochten. Een uitgebreid programma voor jong en oud. Alles in het teken van beleven, onderzoeken, luisteren en ervaren van deze bijzondere geschiedenis. Moe van alle indrukken en toe aan een hapje of een drankje? Strijk dan neer bij een van de foodtrucks of op de picknickplaats.
Het evenement is beide dagen gratis toegankelijk tussen 10 en 16 uur.
De provincie Utrecht heeft 2019 uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog, om deze spannende periode tot leven te brengen en het erfgoed te bewaren. De provincie Utrecht grijpt dit themajaar aan om Utrechtse verhalen uit deze periode te ontdekken en te laten zien.
Wat als je bedonderd wordt door je partner. Er volgt een scheiding en je ex gaat door met zijn minnares. Als zij dan ook slachtoffer wordt van zijn volgende escapades kan de smaak van wraak niet zoet genoeg zijn. Twee vrouwen gaan in de aanval om hun gezamenlijke ex een hak te zetten…
of… was de smaak van wraak nog steeds niet zoet genoeg…
Spel: Elisabeth Loot-Verlee en Annelies Kaan
Regie: Howard van Dodemont
Caroline Lobanov begint een vaste gast te worden bij Podium Plus en dat is niet voor niks. Alhoewel zij van verschillende markten thuis is – denk aan jazz, pop en christmas carols- concentreert zij zich meer en meer op de Braziliaanse muziek waarin zij zich vanaf de eerste kennismaking thuis heeft gevoeld.
Samba en bossanova, maar ook forro, xote en baiao zijn stijlen waarbinnen zij zich met natuurlijk gemak begeeft. Zij bezocht Brazilië meerdere malen en zong met Braziliaanse muzikanten in diverse clubs in Rio de Janeiro en Sao Paolo. Met Vatapá ( al eerder ook bij Podium Plus) en andere Braziliaanse combo’s speelde zij op tal van Nederlandse podia en diverse festivals. Zij treedt ook met regelmaat op in Portugal.
Toen Podium Plus haar vroeg te komen spelen zij ze meteen ja vanaf haar vakantie-adres. Ze stelt speciaal voor dit concert een gelegenheidstrio samen met Michiel Buursen op piano en Taco Nieuwenhuizen op bas – dus dat belooft een mooie middag te worden!
Reserveren kan door een mail te sturen naar: podiumplusartishock@gmail.com
In het kader van de solo/duo-expostie “Goedendag” en “Adieu” van Jos Verschaeren en Ron Jagers blaast Menne Smallenbroek deze expo naar een explosief einde.
Het woord saudade is Portugees en betekent nostalgie; het weemoedig verlangen naar mensen en ervaringen die nog slechts als mooie herinnering bestaan. Dit woord beschrijft wat wij – onder leiding van onze dirigent Vincent Doek – in onze muziek willen overbrengen: een gevoel van schoonheid, heimwee en vergankelijkheid.
Kamerkoor Saudade geeft circa vier keer per jaar een concert, waarvan één tot twee maal per jaar in een sfeervolle locatie in Utrecht. Het koor zingt graag in musea of kerken. De concerten dragen regelmatig bij aan culturele evenementen, zoals een opening van een tentoonstelling of de Culturele Zondag.
Vincent Doek is een bron van inspiratie voor het koor. Hij richtte Saudade op in 1991 met een groep enthousiaste jonge zangers. Vincent Doek studeerde piano en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn zangstudie vervolgde hij o.a. bij Marianne Blok, Pieter van den Berg en Paula de Wit. Daarnaast volgde hij lessen op het gebied van liedinterpretatie bij de bariton Max van Egmond. Hij werkte samen met pianist Jack de Bie als vaste liedbegeleider. Hij heeft jarenlange ervaring als koordirigent. Naast zijn dirigentschap bij kamerkoor Saudade heeft hij de leiding over het Utrechts kamerkoor Sforzato, is hij dirigent-organist van het Willibrordkerk in Vleuten en dirigent van het kerkkoor Singhet die Mare in De Meern.
Honkytonkmen is een band uit de omgeving Noord Holland en bestaat uit vijf muzikanten, met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en bluegrass scene in Nederland, die de handen in een hebben geslagen om de hun liefde voor deze muziek te delen.
Puttend uit de rijke historie van de rockabilly, country en honky-tonk muziek laten zij de muziek van o.a Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden herleven in de Nederlandse Honky Tonks (cafe’s). Ook het eigen werk wordt niet geschuwd.
Line up:
Stefan Witteman – zang, gitaar
Bert Boot – gitaar, zang
Nico Druijf – contrabas, zang
Hans Snitselaar – drums
Roland v. Beveren – pedal steel gitaar
Philippe Lemm is de eerste Nederlandse drummer die aan de Manhattan School of Music in New York zijn mastertitel behaalde. Met pianist Angelo Di Loreto en contrabassist Jeff Koch laat hij een mix horen van jazz, klassiek en rock.
Onlangs verscheen het tweede album ‘City Birds’.
BIO (Engels):
The Philippe Lemm Trio, comprised of Dutch drummer Philippe Lemm and American pianist and bassist Angelo Di Loreto and Jeff Koch, respectively, houses a dynamically creative, exciting, and fresh sound, spanning multiple influences from all of its members. The trio won the International B-Jazz competition in 2015 and the group’s performance of Di Loreto’s original composition “Salt Road” earned an ASCAP Jazz Composer Award in 2013. The three musicians met during their master’s degree at Manhattan School of Music in 2011, where they quickly realized that they had an undeniable musical chemistry and understanding of each other’s musical personalities. They began performing together in and out of the school, and eventually did a residency at the newly-formed True School of Music in Mumbai, India in August- December 2013, where they taught, gave masterclasses, and toured with Bollywood music star Shilpa Rao. Musically, the group’s sound draws influences from the classical, jazz, and prog rock idioms, to name a few. Their sound is captivating and exciting, and always strives to be fresh, original, and moving.
Live optredens van zangers/zangeressen in een gemoedelijke Café sfeer in zaal Bloemendaal. NL/Engels/70/80/90 reportoire. Gastoptedens in overleg. Tijd: 16.00 tot 20.00 uur. Kleine snacks verkrijgbaar. Kom gezellig genieten & swingen! Ook voor families v.a. 12 jaar!
🔷 TICKET INFO 🔷
https://www.ticketkantoor.nl/shop/SundayLive
► Online Regular voorverkoop € 7,50 (ex 0,80 administratie)
► 3 data voorverkoop € 15 (eenmalig ex 0,80 administratie)
► Aan de deur: € 10 (indien nog beschikbaar)
VOORVERKOOP ADRES:
► € 6 (contante betaling) bij Mari’s Kleding, Noordewierweg 54 te Amersfoort.
* Wanneer u tickets online koopt worden deze aan de deur gescand. U kunt uw tickets printen maar deze ook direct vanaf uw telefoon laten scannen.
Peter Mohr is weer terug! Luisteren naar mooie liedjes, vooral in het Nederlands maar ook in het Engels. Fijne liedjes gezongen en gespeeld op piano.
Maar meedoen mag zeker ook, vanaf je barkruk of tafel en als je zin hebt pak je de microfoon. Heb je een verzoekje? Mail dan gewoon even naar peter@mohrmusic.nl, alles kan, bijna alles.

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden. Het leven zit de gelauwerde cabaretières niet altijd mee. “Van jongs af aan krijgen we te horen dat je moet durven om iets te bereiken. Maar wat als dat niet lukt en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn losers de nieuwe winnaars?” Gewapend met piano en gitaar dagen Mylou en Dorine elkaar en hun publiek uit.
entree incl. pauzedrankje
Vanaf 20.00 staat onze backline klaar voor de leukste Jam Sessie van Amersfoort en omstreken! Dit keer met Mister Ray als sessie-leider! Kom langs en ontmoet nieuwe muzikanten, speel samen toffe muziek of kom gewoon lekker een drankje doen. Geen zin om je eigen instrument mee te nemen? No problem, er staat altijd een bas, elektrische gitaar, drumkit, stagepiano en diverse microfoons voor je klaar.
Heb je zelf ook een bandje en lijkt het je leuk om te spelen op een van onze andere dagen? Vraag dan even aan de bar voor meer informatie!
Iedere maandagavond bij Miles: een Open Jam Night waarbij je in intieme setting totaal ongedwongen kunt jammen met iedereen die maar aan komt waaien!
Miles levert de middelen zoals een piano, gitaren, een bas, versterkers en een paar microfoons, en jullie doen de rest. Of niet. Het maakt ook niet uit, want onze Open Jam Night is niet voor niets Open met een hoofdletter O.
Dus of je nou één liedje in het openbaar komt repeteren of twee uur lang met wildvreemden zit te improviseren: wij vinden alles leuk!
Je hoeft je nergens op te geven, je hoeft er alleen maar te zijn.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.
‘The Battle’ opent met een ‘battle’ van Amerikaan Robert Battle: The Hunt. Een dynamisch powerstuk voor zes mannen verbeeldt een oerdansritueel met een sterk hedendaagse ‘urban’ ondertoon . De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto waarbij de vraag wat een ingrijpende intense ervaring (zoals leven in oorlog) met je doet centraal staat. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen. Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. ‘The Battle’ besluit met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. Uit Limóns bezielde en aangrijpende choreografie spreekt een ontembare menselijke kracht.

De foyer van Flint wordt deze ochtend tijdens het peuterfestival omgetoverd in een Kabouterbos. In het Kabouterbos vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen mogen de peuters de Kabouters helpen met hun belangrijke dagelijkse taken zoals hout sprokkelen, blaadjes verzamelen, boeketjes maken en het grind harken. Maar ze leren ook alle belangrijke klusjes die Kabouters zo graag opknappen, zoals de was ophangen, soep koken en het stoepje vegen. Het wordt een dag om nooit te vergeten.
Een feestelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas. Een kaartje voor een voorstelling geeft toegang tot het Kabouterbos.
Tijdens het festival zijn er twee voorstellingen:
Dikkie Dik en de taart (2+) UITVERKOCHT
09.45 uur en 11.00 uur
Rabobank Theaterzaal
De vriendelijke draak (4+) NOG KAARTEN
10.00 uur
AFASzaal

Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen
Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp ZoZaai opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… Hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.
Peuterfestival (2+)
Deze voorstelling maakt deel uit van het Peuterfestival. Er zijn twee voorstellingen te zien, ‘De vriendelijke draak (4+)’ en ‘Dikkie Dik en de taart (2+)’, en de foyer verandert in een vrolijk kabouterbos vol met rood-met-witte-stippen paddenstoelen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen er uitgebreid spelen. Een feestelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas. Een kaartje voor een voorstelling geeft toegang tot het Kabouterbos.
Op woensdag 23 oktober organiseert stichting Vrienden van de Synagoge Amersfoort een lezing met Pauline Broekema. De bijeenkomst vindt plaats in het Beth Medine, Drieringensteeg 5 in Amersfoort. Aanvang is 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur).
Pauline zal in haar lezing “Een verhaal uit de mediene vertellen over twee grote joodse families, uit Noord-Nederland. Ze beschrijft hun geschiedenis in” het boek “Het uiterste der zee” (De Arbeiderspers, 2018). De basis vormden de herinneringen, documenten en foto’s die Sara Kirby-Nieweg (Appingedam, 1941) verzamelde. Pauline breidde het onderzoek verder uit. Ze vertelt: ‘Door de stichting Oude Groninger Kerken werd ik in contact gebracht met Sara. De stichting werd enkele jaren geleden eigenaar van de synagoge van Appingedam en beheert met grote zorg de oudste sjoel van de provincie Groningen. Sara behoort met haar moeder tot de weinige overlevenden van de joodse gemeenschap van het stadje en van haar familie. Haar vader Meijer Nieweg werd in juli 1942 weggevoerd. Ze heeft hem nooit meegemaakt en bezit slechts één foto van hen samen. Ze ging op zoek naar het antwoord op de vraag: uit welke families kom ik? ’
Pauline zal in haar lezing vertellen over de wereld waarin de twee joodse families leefden. Over het vakmanschap in de textiel en de veehandel. Maar ook de wereld om hen heen: het boerenleven, het veranderende landschap, de komst van de fiets en later de auto. Ze beschrijft het lot van de families in de oorlog. Sara en haar moeder doken onder, gescheiden van elkaar. Het was een oogarts die een cruciale rol speelde bij hun redding. Pauline: “mijn verhaal zal ook gaan over de mannen en vrouwen die ik stille helden noem. Mensen die met gevaar voor eigen leven bereid waren te helpen, omdat ze vonden dat dit moet.”
Pauline Broekema werkte vierendertig jaar als verslaggever bij het NOS Journaal. Vorig jaar stopte ze bij de NOS. ‘Heel bewust’ zegt ze ‘hoewel ik het werk nog ontzettend leuk vond.’ Ze wilde meer ruimte voor het schrijven. Ze schreef onder meer ‘Benjamin een verzwegen dood’ (2001) en de veelgeprezen kroniek over haar familie ‘Het Boschhuis’ (2015). In 2013 sprak ze in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de rede uit, voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking. Momenteel werkt ze aan een nieuw boek. En is de verteller in het muziekproject ‘De dochter van Meijer’ waarmee ze met vier musici door Nederland toert.
Aanmelden: vsamersfoort@outlook.com
Sessie van Amersfoort en omstreken! Kom langs en ontmoet nieuwe muzikanten, speel samen toffe muziek of kom gewoon lekker een drankje doen. Geen zin om je eigen instrument mee te nemen? No problem, er staat altijd een bas, elektrische gitaar, drumkit, stagepiano en diverse microfoons voor je klaar.
Heb je zelf ook een bandje en lijkt het je leuk om te spelen op een van onze andere dagen? Vraag dan even aan de bar voor meer informatie!
Voor alle slimmerds en bollebozen en andere medemensen!
Meedoen aan de quiz kost € 2,50 mits mee gegeten aan de daghap.

In samenwerking met festival Dias Latinos brengt de Observant maandelijks een zwoele muziekavond. Er kan geluisterd worden, maar uiteraard ook gedanst! Son de Aqui is een latinband die oorspronkelijk uit Mexico-Stad komt. De muziek is explosief, feestelijk en zet aan om te dansen. Het repertoire is geïnspireerd op traditionele muziekstijlen uit Cuba, Mexico en Colombia. De band heeft op alle belangrijke festivals en showcases in Mexico gestaan en heeft daarnaast meerdere keren in Europa gespeeld. Son de Aqui heeft samengewerkt met verschillende artiesten vanuit de hele wereld. Nu de band is gevestigd in Rotterdam bestaat de band uit muzikanten uit Mexico, Nederland, Griekenland, Duitsland en Spanje. Vandaag presenteren ze het materiaal uit hun twee albums “Traigo Sabor” en “De Aqui Son”
Line-up:
Leonardo Prieto (tres cubano/zang)
Damien Roussos (bas/samples/zang)
Daan Arets (drums/zang)
Philip Kukulies (percussie)
Alejandro Antiñolo (trombone/zang)
Daniel Clason (trompet)
Het is een algemene kennisquiz. Inloop vanaf 20.00 uur, of eerder als jullie dat willen, maar we verwachten jullie om 20.30 geheel speelklaar.
De kosten zijn € 2,50 per persoon. De teams mogen uit maximaal 5 personen bestaan. En kom je alleen of met zijn tweeën dan vormen we ter plekke teams!
Van tevoren nog iets eten?
Op woensdag hebben we de ‘Blauwe Hap’: een onbeperkt buffet met authentieke indonesische gerechten voor € 21,- p.p.
Meer info en aanmelden op http://nonnetje.nl/eten/blauwe-hap/
U kunt ook gaan voor de heerlijke Vlaams-Franse à la carte gerechten van onze koks Martijn en Joop. Keuze voldoende voor een lekkere avond!
Het goede en het kwade zit in ieder geval in ‘Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hyde’. Het derde deel alweer in de YA-Wereldklassiekersreeks van Blossom Books verscheen op 21 oktober.
Reden genoeg om weer een YA-avond te organiseren om met elkaar te praten over dit wereldberoemde verhaal en andere verhalen die ons bezighouden.
‘De Hulk, alle superhelden uit de Marvel-films, tot aan de Teenage Mutant Ninja Turtles toe… zonder de klassieker ‘Dr. Jekyll en Mr. Hyde zouden ze niet hebben bestaan. R.L. Stevenson is de grondlegger van een genre.’ Bies van Ede, schreef de hervertelling voor de Wereldklassiekersreeks.
We sluiten natuurlijk weer af met een nieuwe ronde van onze legendarische BOOKQUIZ, met fantastische prijzen.
En dat alles onder het genot van thee en chocola! Daar wil je toch bij zijn?
Aanmelden: boekhandel.veenendaal@planet.nl of 033-4613232