In Carré vierde Jan Rot groots zijn 60e verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband. Nu gaan ze op tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans rijke verleden, met topvertalingen van Beatles en Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen, met eigen klassiekers als Hard zingend in het donker en Counting Sheep en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie MG Schmidt-prijs won. ‘Het Beste moet nog komen,’ zingt Jan op het nieuwe album Magistraal. En dat komt uit. Het Beste is nu. Mis het niet!
Iedere maandagavond bij Miles: een Open Jam Night waarbij je in intieme setting totaal ongedwongen kunt jammen met iedereen die maar aan komt waaien!
Miles levert de middelen zoals een piano, gitaren, een bas, versterkers en een paar microfoons, en jullie doen de rest. Of niet. Het maakt ook niet uit, want onze Open Jam Night is niet voor niets Open met een hoofdletter O.
Dus of je nou één liedje in het openbaar komt repeteren of twee uur lang met wildvreemden zit te improviseren: wij vinden alles leuk!
Je hoeft je nergens op te geven, je hoeft er alleen maar te zijn.
Gids en vrijwilliger bij Kamp Amersfoort Edie Brouwer, zal donderdagavond 18 oktober vertellen over de gevangenen (waaronder een aantal verzetsmensen uit Amersfoort) in Kamp Amersfoort die tijdens de Tweede Wereldoorlog in opstand kwamen.
Tijdens de lezing zullen de achtergronden naar voren komen van de mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in opstand kwamen. Wat waren hun beweegredenen en wat waren hun dilemma’s? En hoe ging het direct na de bevrijding? Hoe kon men na al die verschrikkingen samenleven? Met aandacht voor het aansprekende voorbeeld van de ‘Amersfoortse Mandela’.
Naast de persoonlijke verhalen zal Edie Brouwer ook kijken naar de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in breder perspectief.

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen.
Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.
In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle.
Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.
Programma:
Verzoekprogramma, u krijgt de avond van het concert het programma uitgereikt.
Op dit muziekgala zal de Baarnse Troonrede opnieuw niet ontbreken. Burgemeester Mark Röell zal het theatergala openen.
Tijdens het gala zorgt Fuse voor een muzikaal ‘lintje’. In een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast.
Ook danseres Rasarani Keilman en percussioniste Gianna Tam zullen een optreden verzorgen. De presentatie van de avond is in handen van de in Baarn wonende presentator én trouwambtenaar Jaap Loonen.
One-woman-show van Annemarie Koopman met hoog slagingspercentage.
In deze one-woman-show neemt Annemarie je met haar lievelingspersonages, rake liedjes en ware verhalen mee in de wereld van chromosomen, gluten en geluk. Annemarie geeft geen garanties, maar het risico op een geslaagde avond ligt volgens haar boven de 85%.
Om goed voorbereid in de zaal te komen volg je gratis de online cursus pijnvermijding van Janita. Deze is te vinden op de Facebookpagina Annemarie Koopman/Gelukkig Maar.
Geen Facebook? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Annemarie Koopman.
Annemarie Koopman studeerde ruim tien jaar geleden af aan de theaterschool in Zwolle. Uit veiligheidsoverwegingen kwam zij niet eerder tot het maken van een solovoorstelling. Gelukkig vond zij onderweg het juiste gereedschap voor een grandioos debuut.

Na lovende reacties en viersterrenrecensies over de canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3. Deel 3 handelt over actuele controversiële onderwerpen in een historisch perspectief. Deze voorstelling gaat over Twitter, Bitcoins, de sleepwet en Politie op je hielen! Ook #Metoo, Fakenews, Islamitische Jihad en Russofobie komen voorbij. De voorstelling maakt gebruik van foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek.
Elke woensdag vanaf 20.00 staat onze backline klaar voor de leukste Jam Sessie van Amersfoort en omstreken! Kom langs en ontmoet nieuwe muzikanten, speel samen toffe muziek of kom gewoon lekker een drankje doen. Geen zin om je eigen instrument mee te nemen? No problem, er staat altijd een bas, elektrische gitaar, drumkit, stagepiano en diverse microfoons voor je klaar.
Heb je zelf ook een bandje en lijkt het je leuk om te spelen op een van onze andere dagen? Vraag dan even aan de bar voor meer informatie!
De Vrouw, een struikeltocht. Hier kan Lars Doberman zich alleen maar aan branden door het met beide handen vast te grijpen.
Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af. De vrouw is in elk geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars. En zo begon hij te vergelijken. En toen ging alles mis.
Lars Doberman duikt onder met een tekst speciaal voor hem op maat gemaakt door schrijver/acteur Vincent van der Valk, de denker. De zoeker. Deze tekst vormt de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen. Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 regisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht, om via ‘De Vrouw’ uit te komen bij … bij wat eigenlijk?
Lars Doberman, interessant jong collectief onder de vleugels van Orkater
Orkater staat voor oorspronkelijk en origineel theater van vaste én nieuwe makers. ”Lars Doberman is een van de interessante jonge collectieven die de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. De muziektheatergroep met o.a. Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Reinout Scholten van Aschat (de zonen van resp. acteurs Willem en Gijs) maakt onder de vleugels van Orkater associatieve montagevoorstellingen over veelomvattende thema´s.” (Marijn Lems, Theatermaker 2017).
Vincent van der Valk, verantwoordelijk voor de tekst van ‘De Vrouw’, is schrijver én acteur. Voorjaar 2018 was hij te zien als Platonov, in de gelijknamige topvoorstelling in de serie De Lieve Flint.
Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze nu te oud is om zelf te rijden. Hij huurt Hoke Coleburn in als haar chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder die helemaal niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. Haar zoon houdt echter voet bij stuk met als gevolg dat Miss Daisy en Hoke op elkaar zijn aangewezen. In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap. Wat ze delen blijkt uiteindelijk belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.
Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden.
In de hoofdrollen: Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, als Miss Daisy, Edwin Jonker als haar chauffeur en Iwan Walhain in de rol van Boolie Werthan. Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama. Het werd in 1989 verfilmd en won maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.

Voordat we het kamermuziekfestival September Me officieel openen op 21 september, presenteren we al op 19 september een Pre September Me – concert van de De jonge Taiwanese danser Huang Yi in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor.
Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? Volg de dansers van Huang Yi Studio+ (Taiwan) en audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.
Under the Horizon is het adembenemende resultaat van een drie jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.

Na lovende reacties en viersterrenrecensies over de canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3. Deel 3 handelt over actuele controversiële onderwerpen in een historisch perspectief. Deze voorstelling gaat over Twitter, Bitcoins, de sleepwet en Politie op je hielen! Ook #Metoo, Fakenews, Islamitische Jihad en Russofobie komen voorbij. De voorstelling maakt gebruik van foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek.

De Amersfoortse band Rootzstock nodigt een keer per maand bijzondere gastartiesten uit om met hen op te treden. Alle denkbare en ondenkbare popcovers worden gebracht in een akoestisch jasje. Rootzstock bestaat uit Frank Stukker (gitaar & zang), Pascal Haverkate (trompet & zang), Xander Buvelot (bas) en Ramon Doornekamp (cajon & zang). Deze keer is dat John Zielman.
Miles stelt het podium ter beschikking aan het Songwriters Gilde van Amersfoort. Op deze Open Mic avond van het gilde is iedereen die z’n eigen liedje(s) wil laten horen welkom!
Heb je interesse om ook te komen spelen, of je bij het gilde aan te sluiten? Dit is je kans!
Meer over het Gilde: >>
Café Zin is een serie avonden met maatschappelijk relevante onderwerpen, die zeer uiteenlopend van aard kunnen zijn.
Er is een vaste formule: na koffie en thee is er een inleiding of presentatie. Daarna kan er worden gediscussieerd tot ca. 21.30 uur. Wij sluiten informeel af met een drankje; meestal nog gelegenheid om in kleiner verband door te praten.
Deze donderdag: Veilige havens voor vluchtelingen? met Marjanne de Haan.
Internationale solidariteit en het delen van verantwoordelijkheid zijn het fundament van het beschermingsregime voor vluchtelingen. Wat betekent dat in de praktijk? De afgelopen jaren hebben we in Europa vooral gezien wat er gebeurt als er een gebrek aan solidariteit is en die verantwoordelijkheid steeds enger wordt opgevat. Tijdens deze lezing schets Marjanne de Haan de voornaamste ontwikkelingen in Europa en Nederland over asiel en migratie. Welke kant gaat het op? Is het allemaal pet of zijn er ook lichtpuntjes? En hoe verhoudt zich dat tot wat wij als burgers vinden en (kunnen) doen?
De toegang is open voor iedereen. Kosten € 7,-
Negen keer per jaar spelen we in ons café de FLUOR Popquiz. We gaan terug in de tijd of naar een hit uit de huidige Top 40. Artiesten en hits vanaf de sixties tot en met de 10’s komen voorbij. Je gaat puzzelen, intro’s raden, clips bekijken, vragen over triviale en memorabele feiten beantwoorden. Hoewel de gezelligheid en de (on)gein de boventoon voeren tijdens de quiz, zijn er ook leuke prijzen voor de winnaars; vrijkaarten voor FLUOR optredens, Velvet-bonnen en lekkere biertjes. Dit keer hebben we een speciale ronde vol Nederlandstalige acts uit de 80’s!
Je vormt een team met minimaal twee en maximaal vijf deelnemers (tactische tip: zorg dat kennis over alle decennia aanwezig is binnen je team). De kosten voor een teamticket zijn € 20,- excl. € 1,50 servicekosten.
Try-out Thursday! Elke donderdag stelt Pitchers het podium ter beschikking van enthousiaste bands en singer/songwriters.
Innocent Bystanders is een 6-koppige band met knallend repertoire. Ze spelen heerlijke covers van legendarische artiesten als R.E.M. , U2, Neil Young, The Rolling Stones, The Scene, Pearl Jam, David Bowie and many more. Zin in een avondje rocken? Wij wel!
Ben je singer/songwriter of heb je een band, meld je dan snel aan via tryoutthursday@gmail.com!
Onze zaak is uitgerust met een volledige backline en diverse stagepiano’s dus je hoeft niet te slepen met spullen, gewoon inprikken en spelen! Ook is er elke woensdagavond een jamsessie waar alles staat opgesteld.

Na lovende reacties en viersterrenrecensies over de canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3. Deel 3 handelt over actuele controversiële onderwerpen in een historisch perspectief. Deze voorstelling gaat over Twitter, Bitcoins, de sleepwet en Politie op je hielen! Ook #Metoo, Fakenews, Islamitische Jihad en Russofobie komen voorbij. De voorstelling maakt gebruik van foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek.
Nomadic Treasures’ collective sound is the result of years of traveling and combines sounds from all over the world, from Western classical music and American jazz to Jewish and traditional folk music from North Africa.
Internationally renowned pianist Avi Darash composes the music, which singer Irini Konstantinidi dresses with her crystal clear voice and story-telling lyrics. Together they bring about songs full of ritual rhythms and pure emotions. The quartet is completed by the artistry of bassist Daniele Cappucci and drummer Joan Terol Amigó. The four musicians have built up a reputation in their touring years and are praised in the jazz world and the music circuit.
The term ‘nomad’ refers to a man without a land, the wandering man who collects experiences and musical treasures along the way.
Nomadic Treasures’ songs about love, joy, nostalgia, peacefulness and hope speak straight to the heart with honesty. Each one of their live performances is a praise to life and human divinity.
Avi Darash – Piano/Composition/Production
Irini Konstantinidi – Vocal/Lyrics
Daniele Cappucci – Doublebass
Joan Terol Amigo – Drums
Weet op humoristische wijze een geweldige, interactieve show te verzorgen en spreekt met hun veelzijdige repertoire een breed publiek aan.
De speelse performance, vrolijke kledingstijl en tomeloze energie werkt aanstekelijk.
Een koude wintermiddag of zwoele zomeravond
Twist & Shout! zorgt altijd voor de juiste sfeer.
Salsa dansen en Zandfoort aan de Eem is een zomerse combinatie. Heb jij ook zin om te dansen? Dat kan! Iedere donderdag verzorgt DJ Philip de muziek en jullie de dans! Zien we je donderdag?
Een breed opgezette groepsexpositie door twintig fotografen met landschapsfotografie, architectuurfotografie, portretfotografie en sociaaldocumentaire fotografie.
Fotograven: Johanna van der Werff, Jan de Vries, Mets Julianus, Mattijn Franssen, Gerda Kalmann, Fred Oosterhuis, Dirk Verwoerd, Frank Hoogeboom, Nico Brons, Pauli Gerritsen, Marjoleine Brons, Karin Riethoven, Beitske Kempenaar, Remko Schotsman, Klaas van Huizen, Ellen Kolff, Sabine Keijzer, Rob Acket, Peter Putters, Patrick Siemons, Linda van de Berg, Cees Wouda, Ronald Tilleman, David Pronk en Willem Wernsen.
Aansluitend na opening vanaf 17.30 uur: Cultureel café Sluitertijd
Jubileumconcert Groot Veluws Koor o.l.v. Evert van de Kamp (50 jaar dirigent).
Op 11 jarige leeftijd begeleidde Evert van de Kamp het kinderkoor “De Anemoontjes” te Zwartebroek op het harmonium bij de repetities en uitvoeringen en leerde veel van hun dirigent Klaas Koops uit Spakenburg hoe er gezongen moest worden, niets vermoedend dat hij op 11 januari 1968 zelf het kinderkoor zou gaan dirigeren. Onder zijn leiding groeide het kinderkoor De Anemoontjes tot 80 leden en volgden vele uitvoeringen op de Veluwe. Een jaar later dirigeerde Evert zijn eerste Gemengde Koor en was hij geliefd bij vele koren op de Veluwe waaruit later “Het Groot Veluws Koor” is onstaan.
Tal van concerten, radio- en tv opnamen volgden elkaar op. In de pers werd hij “De Veluwse dirigent genoemd wat niet verwonderlijk was, want in de drukste tijd dirigeerde hij 17 koren per week en zo werd zijn hobby zijn beroep.
Groot Gemengd Koor, bestaande uit:
Chr. Gem. Zangv. “Soli Deo Gloria” – Bunschoten
Zangvereniging ” Ichthuskoor ” – Kruiningen
Oud leden van “Het Groot Veluws Koor” – Veluwe Groot Mannenkoor:
Christelijk Mannenensemble – Krabbendijke
Chr. Geref. Mannenensemble SDG – Bunschoten
Ichthus Mannenensemble – Kruiningen
Dirigent: Evert van de Kamp
Organist: Evert van de Veen
Harpiste: Arrianne Schipper

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.
Jan Beuving won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Hij schreef liedjes over rekenen en taal voor het Klokhuis. Voor een van die liedjes won hij de Willem Wilminkprijs 2017.
Hij leverde liedteksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen. Werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis, de show van zijn leven.
Beuving’s vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen door pers en publiek: ‘Buitengewoon geestig’, zei de Volkskrant (****).
‘Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn’, aldus NRC (****).
Hij kreeg er bovendien de Neerlands Hoop voor, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.
September Me is het jaarlijkse kamermuziekfestival in Amersfoort. Met een frisse en eigentijdse blik stelt Ragazze Quartet, artistiek leider van het festival ieder jaar een wonderbaarlijk en kleurrijk festivalprogramma samen.
Met veel aandacht voor upcoming artists die op het punt staan (internationaal) door te breken én muzikanten die de grenzen opzoeken en vanuit klassieke muziek verbindingen leggen met theater, film en andere kunstdisciplines. Flint in Amersfoort is bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en bijzondere randprogrammering.
Deze vrijdag:
Openingsconcert: Ragazze Quartet en Quatuor Voce (20.00 – 22.15)
Ieder jaar opent Ragazze Quartet kamermuziekfestival September Me met een double bill strijkkwartetconcert. Dit jaar met het gerenommeerde Franse strijkkwartet Quatuor Voce. Een avond als een Russische winter, met muziek van Shostakovich, Tchaikovsky en Gubaidulina.
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Sleepless in September: Nachtconcert (23.00 – 07.00)
In een omgetoverde concertzaal waarin de grens tussen waken en slapen vervaagt, wordt je op bedden uitgenodigd je over te geven aan de muziek. Ragazze speelt het langst durende strijkkwartet ter wereld van Morton Feldman en de videomakers van het Blauwe Uur toveren de zaal om tot een wondere onderwaterwereld, waarin de onsterfelijke kwal Territopsis Nutricula rondzweeft.
Tijdens dit nachtelijke concert ontvouwen fijnzinnige klanken zich als een wondere wereld om het publiek heen. Het magische Tweede Strijkkwartet van Morton Feldman, één van de componisten van de New York School waartoe ook John Cage behoorde, kan maar liefst zes uur duren.
De ticketverkoop voor September Me verloopt via het kassasysteem van Flint. Voor telefonische vragen kunt u ook contact opnemen met het Bespreekbureau van Flint via 033 – 4229 229 of per mail via kassa@flint.nl.
Eind 2016 bracht de Almeerse zanger/gitarist KASPER zijn EP “Just Take It” uit. Met uptempo beats en catchy hooks doet hij denken aan acts als Bruno Mars en Justin Timberlake. Hij was te gast bij Ekdom in de Ochtend (NPO2), AVROTROS Muziekcafé (NPO2) en Koffietijd (RTL4). In aanloop naar een volledig album werd zijn single “Fancy” gereleased op 15 september.
Sinds jaar en dag wordt/werd bij Artishock twee keer per maand een jazzsessie georganiseerd. Liefhebbers die zelf muziek willen maken, komen bij het Jazzpodium goed aan hun trekken.
Sessie voor jazzamateurs met beheersing van noodzakelijke basisvaardigheden.
Het repertoire bestaat uit bekende jazzstandards. Alle instrumenten zijn welkom, inclusief zang.
Het is een jazzsessie met instructie en uitleg; geen workshop maar een sessie met begeleiding.
Sessieleider is Ian Boelens, een ervaren muzikant en leraar gitaar en bas.
Ian Boelens begon met gitaarspelen in de zestiger jaren in Canada en USA, waar hij is opgegroeid. Daar leerde hij allerlei Amerikaanse stijlen spelen. Al deze invloeden zijn nog steeds duidelijk in zijn muziek te horen. Na de verhuizing terug naar Nederland, heeft hij een lange carrière opgebouwd als gitarist in vele bands met de meest uiteenlopende stijlen. In de tachtiger jaren volgde hij een conservatoriumstudie jazz in Utrecht bij Eef Albers. Verder is hij al jaren een veel gevraagde leraar gitaar, bas, en theorie, maar daarnaast ook studiogitarist, begeleider, componist, en arrangeur.
Natuurlijk wordt onze volksheld André Hazes ook dit jaar weer herdacht! Hazes Herdenking 2018 dus!
Vrijdag draaien wij al zijn hits. Dus ook jouw favoriet!
Zaterdag & zondag live zangers!
De Engelse band The Doors Alive is misschien wel de beste Doors-tributeband ter wereld. Vanzelfsprekend bespelen ze dezelfde instrumenten als het origineel (zoals de voor The Doors zo karakteristieke Fender Rhodes PianoBass), maar frontman Mike zet ook nog eens een perfecte Jim Morrison neer. Zangstem, uiterlijk, bewegingen, uitstraling: alles klopt. Met klassiekers op het repertoire als Light My Fire, When The Music’s Over, Riders On The Storm en The End, een hypnotiserende lichtshow en de juiste duistere spirit katapulteert The Doors Alive je in één keer naar die opwindende jaren zestig! Vrijdag 21 september 2018 in FLUOR.
Inmiddels een waar fenomeen: de Ouwe Lulle Disco Show! Hij (de DJ) draait het. En de ander (Zanger en Performer Peter Rip) zingt het. Ben jij die man of vrouw vanaf de dertig (10 procent sjoemelen is toegestaan) die-om-wat-voor-reden-dan-ook-weer-eens-waanzinnig-uit-zijn-dak-wil-gaan?! Lees dan gauw verder!
Je stapt letterlijk in een uitbundig warm bad van een ouderwets jeugdfeest waarin het lijkt alsof iedereen elkaar weer kent.
Stellen dansen weer met elkaar en vrienden en vriendinnen clubjes worden weer uit het stof gehaald.
Zanger/Performer Peter Rip brengt de zaal in een unieke sfeer van een enthousiaste dansparty met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90.
Afwisselend met de DJ TDK staat hij midden tussen het dansend publiek op een mini podium te zingen.
Je kan je favoriete nummer indienen en daarmee de muzikale keuze van de avond beïnvloeden.
Zaal gaat open om 21.30 uur: De Ouwe Lulle Disco Show is about to begin!!!
Wat is een livemuziekcafé zonder zijn eigen vaste sessie? Juist!
Daarom wordt ons podium iedere vrijdagavond bevolkt door de beste jonge sessiemuzikanten van Nederland. Zij openen het weekend met de lekkerste pop-, rock-, soul- en funkcovers. Zelf meedoen mag trouwens ook!
De 17 leden van het Leusdense Kunstenaars Collectief Artiplu exposeren hun werk tijdens deze groepsexpositie. De leden zijn geschoold en veelzijdig in het beoefenen van hun vak en vertegenwoordigen diverse disciplines zoals tekenen, schilderen, grafiek (druktechnieken, w.o. etsen), fotografie, beeldhouwen en keramiek. Ook is er ruimte voor leden die de woordkunst, zoals dichten en schrijven en de muziekkunst, zowel uitvoerend als componerend, beoefenen.
Artiplu brengt kunstenaars uit Leusden en omgeving bijeen, de leden inspireren elkaar op kunstzinnig gebied en zij bevorderen het klimaat van de kunsten in Leusden.
De leden:
Joost Bongers, Piet Gille, Margriet Grondman, Siep Grondman, An Hong, Trineke de Jong, Ad Oostveen, Hermine Schuringa, Eszter Sóczó, Nita Veeren, Wies Verploegh, Maaike Visser, Rienk Visser, Brunhilde van Vuuren-Löwe, Kobi Wapenaar, Linda de Wit, Jeannette Wolswinkel-van Ekris.
Officiële opening: zaterdag 15.00 uur
Muziek, zaterdag: Backfield Brothers

Kun je thema’s als opdracht, verantwoordelijkheid en mededogen uit het oude, Bijbelse verhaal van Jona zichtbaar en voelbaar maken? In een kunstproject, waarvan het kerkgebouw zelf integraal onderdeel uitmaakt?
Dat was de vraag waarmee de stadsdominee Diederiek van Loo de Amersfoortse groep kunstenaars “16C” begin 2018 benaderde. De groep was meteen enthousiast om de uitdaging aan te nemen. Het resultaat is te zien en beleven van 22 september t/m 7 oktober in de Lutherse kerk.
Het project wil de bezoekers laten beleven hoe het voelt om in onze ingewikkelde samenleving zijn weg te zoeken, om na te gaan waar jouw verantwoordelijkheid voor anderen begint en eindigt, om een rustpunt te vinden in zichzelf en vervolgens mogelijk op een nieuwe manier die samenleving weer in te stappen.
De Amersfoortse kunstenaarsgroep “16C”bestaat uit Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Wendela van Lynden, Carolien Magnus, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg.
Rondom dit kunstwerk organiseert de Amersfoortse Zwaan een kerkdienst, een concert en een lezing.
Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.
In hun klein geworden wereld vinden de zussen humor en troost bij elkaar, terwijl zij hun aftakeling proberen te verbloemen. Samen dromen zij van hun hoogtijdagen, halen herinneringen op en wordt de aftakeling in alle toonaarden ontkent. Maar met een haperend geheugen en trillende spieren is dit makkelijker gezegd dan gedaan.
De jonge theatermakers van Via Berlin verplaatsen zich met de voorstelling in een veel oudere generatie, een groep die in onze maatschappij in vergetelheid is geraakt. OOIT is een poëtisch muzikaal duet over verval, het verliezen van contact en het verdwalen in eenzaamheid.
September Me is een jaarlijks festival met eigentijdse kamermuziek in Amersfoort. In het kleurrijke programma is veel aandacht voor upcoming artists die op het punt staan (internationaal) door te breken én muzikanten die de grenzen opzoeken en vanuit klassieke muziek verbindingen leggen met theater, film en andere kunstdisciplines.
September Me is het jaarlijkse kamermuziekfestival in Amersfoort. Met een frisse en eigentijdse blik stelt Ragazze Quartet, artistiek leider van het festival ieder jaar een wonderbaarlijk en kleurrijk festivalprogramma samen.
Met veel aandacht voor upcoming artists die op het punt staan (internationaal) door te breken én muzikanten die de grenzen opzoeken en vanuit klassieke muziek verbindingen leggen met theater, film en andere kunstdisciplines. Flint in Amersfoort is bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en bijzondere randprogrammering.
Op het programma deze zaterdag:
Ooit – Via Berlijn (De Lieve Vrouw)
Workshop Gregoriaanse zang (Flint Afas zaal)
In Mysterium – Wishful Singing (Flint Afas zaal)
Hemels Dinerconcert (Filnt Afas zaal)
World Domination – Tin Men & The Telephone (Flint Rabobank Theaterzaal)
I will carry you over hard times (Flint Zaal 1)
De stoel van de laatste jaren (Flint Foyer)
Kisten uit Ghana (Flint Foyer)
Die with me – App & Installatie (Flint Foyer)
DJ Marcel Barlag (Flint Foyer)
De ticketverkoop voor September Me verloopt via het kassasysteem van Flint. Voor telefonische vragen kunt u ook contact opnemen met het Bespreekbureau van Flint via 033 – 4229 229 of per mail via kassa@flint.nl.
Gert van Reenen verkoopt al zijn kunstwerken. Gert is inmiddels 83 jaar en ongeneeslijk ziek. Deze zaterdag kunnen alle stukken bekeken worden in het atelier van Gert van Rhenen. Op 23 september tussen 13.00 en 15.30 uur is er nogmaals een kans de werken te bekijken. Daarna zal rond 16.00 uur de veiling starten onder leiding van veilingmeester Jan-Willem van Lieshout en notaris Herman Beens. Als Gert zich sterk genoeg voelt, zal hij bij de veiling aanwezig zijn.

Tijdens de expositie “Voor altijd de jouwe” in Galerie De Ploegh worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder de workshop “intuïtief tekenen” op zaterdag 22 september. Deze workshop wordt gegeven door Jacqueline Bohlmeijer en Marie-Louise Dooijes; beiden deelnemer aan de expositie Dahlia’s. Deze workshop begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1 ½ uur. Het materiaal wordt geleverd door de kunstenaars (potloden, printerpapier, eventueel houtskool of Oost-Indische inkt). De workshop is in principe kosteloos; maar de galerie kan een kleine bijdrage van u goed gebruiken. Het maximale aantal deelnemers is 20. U kunt inschrijven via info@deploegh.nl. Deelname is op volgorde van aanmelding. Op 16 september ontvangt u een bericht van wel/niet deelname. Wat kunt u verwachten?:
Het is een workshop vrij en intuïtief tekenen van dahlia’s.
Kandinsky heeft een oefening beschreven die ruimte scheppend werkt.
Wanneer we gaan tekenen en waarnemen zitten we vaak vol gedachten en emoties.
Daar proberen we los van te komen en op een andere manier te tekenen dan de vorm voorschrijft.
“Ik kies niet voor de vorm, de vorm kiest mij”.

Drie keer per jaar houdt de gemeente Amersfoort een bijeenkomst voor nieuwe inwoners, ‘Amersfoort Aangenaam’. Nieuwe inwoners kunnen kennismaken met de stad, gemeente en gemeentebestuur. De informatiemarkt wordt gehouden van 15.00 uur tot 16.00 uur in de St. Joriskerk, Hof 1. Eempodium is ook van de partij.
Een intiem, gezellig feestje met bijzondere optredens!
Een mooie gelegenheid om op een sfeervolle manier optredens te (laten) zien die je ook kunnen verrassen!
Locatie: Op én rond ons Klein Cabrio Podium en Horecaplein.
Theater open 16.00 uur.
Als onderdeel van 033 Fotostad is “Sluitertijd” een reizend regioproject, waarin chemie gezocht wordt tussen fotografie, beeldende kunst, literatuur en podiumkunsten.
Professionele fotografen leggen in alle 033 gemeenten ‘jonge makers’ vast: een beeldend kunstenaar in zijn atelier, een dichter broedend op de volgende versregels, een bandje of singer-‐songwriter aan het repeteren in de studio. Het is een kant van het kunstenaarschap die het publiek normaliter niet te zien krijgt, maar die spannende fotografie kan opleveren.
Voor jonge kunstenaars is het beschikken over professionele foto’s vaak een belangrijke impuls voor het ontwikkelen van hun beroepspraktijk
In elk van de zeven regiogemeenten wordt een avond georganiseerd die het midden houdt tussen een cultureel café en een showy presentatie van de groep jonge kunstenaars.
Locale fotografen – maar ook jongeren die in fotografie geïnteresseerd zijn – worden uitgenodigd als paparazzi acte de presence te geven en zo bij te dragen aan de sfeer.
In De Mandemaaker:
Een breed opgezette groepsexpositie door twintig fotografen met landschapsfotografie, architectuurfotografie, portretfotografie en sociaaldocumentaire fotografie.
Fotograven: Johanna van der Werff, Jan de Vries, Mets Julianus, Mattijn Franssen, Gerda Kalmann, Fred Oosterhuis, Dirk Verwoerd, Frank Hoogeboom, Nico Brons, Pauli Gerritsen, Marjoleine Brons, Karin Riethoven, Beitske Kempenaar, Remko Schotsman, Klaas van Huizen, Ellen Kolff, Sabine Keijzer, Rob Acket, Peter Putters, Patrick Siemons, Linda van de Berg, Cees Wouda, Ronald Tilleman, David Pronk en Willem Wernsen.
Hét bandjesfeest van Amersfoort brengt de leukste bandjes van de stad bij elkaar op het podium.
De Nacht van de Literatuur is op 22 september 2018 en start om 19.15 uur in het KAdECafé. Tussen 20.00 uur en 23.30 uur treden schrijvers op (in blokken van 60 min en 15 min pauze). Vanaf 23.30 uur tot 02.00 uur is er een slotfeest in KAdECafé.
Het festival vindt plaats op 7 locaties rond de Koppelpoort in Amersfoort. De opening is in het KAdECafé en ook het slotfeest vindt daar plaats. Daartussen stel je je eigen programma samen en zit je in een kapel, in de brouwerij, op een boot, in de bibliotheek of op een andere prachtige plek. De verschillende locaties liggen dicht bij elkaar en zijn goed te belopen in de pauze (15 min) tussen de blokken.
Op het programma onder andere:
Tim den Besten, Eva Vleeskruyer en In the Pocket, David van den Bosch, Adriënne Nijssen en Wim Duijst, Elke Geurts en Henk van Straten, Adriaan van Dis, Murat Isik, Özcan Akyol, Eva Hoeke, Leerlingen van het Corderius College, een Literaire Pubquiz, en het Slotfeest Nacht van de Literatuur 2018 met dj Lubbertus.
Locaties:
KAdECafé, Mannenzaal, De Bibliotheek Eemland, Sint Aegtenkapel, Fluor, Stadsbrouwerij De Drie Ringen, De Inspiratieboot, en hert Eemcafé.
De Nacht van de Literatuur 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort, Rabobank, KF Heinfonds, De Bibliotheek Eemland, De Algemene Boekhandel, Boekhandel Veenendaal, De Stad Amersfoort, KAdECafé, Mannenzaal, De Inspiratieboot, Stadsbrouwerij De Drie Ringen, Eemcafé, Flint , Nieuwe Erven, Fluor , Bistro ’t Kannetje, Loungebar West, VIA AV, Smulders Audiovisueel, Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden
Met het Mannenkoor IJsselmuiden o.l.v. Freddy Veldkamp en het Jongerenkoor Jigdaljahu o.l.v. Bert Noteboom.
Marco den Toom & Harry Hamer – orgel.
Lennart Morée – vleugel.
Mannenkoor IJsselmuiden
Op 11 april 1968 kwamen dhr. J. Jongerden en enkele gemeenteleden van de Nederlandse Hervormde kerk bij elkaar om te zingen. Deze 36 mannen zorgden voor het ontstaan van het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden / Grafhorst. De eerste zeven jaren van het koor kwamen zij bijeen onder de leiding van dirigent H. Heldoorn. Na hem nam C. Schulting het dirigeerstokje over. Op zijn beurt gaf hij het stokje door aan J. Plender. Hij mocht het koor bijna 18 jaar lang dirigeren. Sinds 1 oktober 1998 heeft dhr F. Veldkamp het stokje overgenomen en zingt het koor nu onder zijn bekwame leiding. Het koor is door de jaren heen aardig gegroeid. Ook veel jongeren hebben het mannenkoor weten te vinden. Het koor telt nu +/- 120 zangers.
Jongerenkoor Jigdaljahu
Jongerenkoor Jigdaljahu is opgericht in november 1999. Dirigent van het koor is Bert Noteboom. Tussen 1999 tot 2013 heeft Jigdaljahu onder de bezielende leiding gestaan van Willem Arie den Hertog. Van 2013 tot 2014 heeft het koor onder de kundige leiding gestaan van Jeroen Bal. De doelstelling van het koor is om met elkaar psalmen, geestelijke liederen, en klassieke werken in zowel het Nederlands als andere talen te zingen, die in overeenstemming zijn met de grondslag van het koor. Een bijkomend doel is evangeliserend bezig te zijn en/of gelden op te halen voor goede doelen. Al jaren ligt het ledenaantal op circa 120 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 30 jaar. De betekenis van Jigdaljahu is Groot is de Heere. Dit willen we als koor ook uitdragen.
Kevin is al weer vele jaren een trouwe gast op ons podium. Elke keer worden we weer geraakt door zijn prachtige teksten, stem en gitaar spel. De laatste keer nam hij een volgende generatie mee. Zijn zoon Dustin vergezelde hem toen en liet ons ervaren dat de appel niet ver van de boom valt. Ook dochter Savannah toont aan dat genetische overdracht geen mythe is. We spraken er met Kevin over om haar ook eens mee te nemen. Ze was erg druk met haar eigen band op dat moment. Welk familielid hij gaat mee brengen is nog niet zeker. Maar ook als hij alleen komt kunnen we uitkijken naar een avond vol hoogstaande muzikale kwaliteit van een veteraan die al jaren mee draait in de muziekwereld. Hij werkte o.a. samen met Johnny Cash. Ricky Scaggs, Waylon Jennings en Trisha Yearwood namen songs van hem op. Met collega’s Mike Henderson en Kieran Kane richtte hij zijn eigen label op; Dead Reckoning Records. Werk van het laatstgenoemde label heeft hij net weer opnieuw uitgebracht op een dubbel album.

‘Jij leidt twee levens…’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’
Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant.
Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet. En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?
Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Houdt een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.
Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters
op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als Une belle histoire, samen met Paul de Leeuw, en Laat me/Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List.
Vorig seizoen stond hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow En route in een uitverkocht Theater De Tuin! Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!
Het Harlekijn Danstheater bestaande uit de Française Marion Bosetti de Zuid-Afrikaanse Kai Pretorius, de Mexicaanse Viridiana Hernandez, de Nederlandse danseressen Julia Pereboom en Doke Pauwels, speelt en danst op composities van Herman van Veen.
-uitverkocht- Javier Guzman neemt in zijn Sinterklaasconference het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Zichzelf vastbijtend in het nieuws, belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit want de humor komt aan het licht. Een avondje onbelemmerd lachen, niet alleen om het nieuws, maar ook om Javier. Hij maakte eerder al vijf Sinterklaasconferences. Nu is het tijd voor de wervelende zesde! Scherp van tong, filerend, twijfelend en waarachtig. Een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden en soms, heel soms, gebeurt er iets opmerkelijks.
We gaan lekker FOUT!
Denk Jason Donovan & Kylie Minogue, Dans Milli Vanilli en Backstreet Boys.
Met onze Discotopper dj Martin wordt het GOUD!
Voor wie? 38-up!